Sommar i P1 med Johan Holmsäter

25 juli 2016 21:42 | Media, Musik, Ur dagboken | 3 kommentarer

Jag tyckte Johan HolmsätersSommar” blev ganska tjatigt. Som de flesta rationellt tänkande människor inser jag, att kroppen behöver fysisk aktivitet. Men det kan man utöva också utan att gå på Friskis & Svettis. Själv har jag ägnat mig åt det till exempel genom trädgårdsarbete, sådant som gräsklippning och anläggningsarbete.

Men sen en dag, när jag var ute på tomten här i Öregrund för att sätta upp hönsnät runt fruktträden (som skydd mot rådjur och harar), klack det till i bröstet och jag befanns sedan, när jag hade tagit mig till doktorn, ha fått min första hjärtinfarkt. Trots förordad medicinering har jag aldrig blivit riktigt återställd – med åren har mina fysiska besvär bara blivit värre.

Så Johan Holmsäters recept, gympa, gympa och mer gympa, är nog lite tillrättalagt av en person som ser kroppsaktiviteter som närapå det enda saliggörande. Tjatigt blir det här programmet också genom att samma budskap framförs om och om igen.

Artistlistan – Harry Belafonte, ELO, Rod Stewart, Nina Simone, Stevie Wonder, Avicii, Bob Dylan med flera – låter mer imponerande än den var. Ganska många av de valda låtarna kunde ha spelats på Friskis & Svettis.

3 kommentarer

  1. Hörde lite men sa han något om att han inte är aktiv i Friskis ledningsgrupp sedan många år?

    Comment by Urban Sjölander — 2016 07 25 22:43 #

  2. Till Urban Sjölander: Jo, det framgick. Tydligen blev han fockad därifrån.

    Comment by Enn Kokk — 2016 07 26 12:38 #

  3. Till Urban Sjölander: Din andra kommentar väljer jag att inte publicera. Du kan naturligtvis ha rätt, men ett rykte är ett rykte och bör därför inte spridas i offentliga media.

    Comment by Enn Kokk — 2016 07 26 23:42 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^