Lästips: Jan Myrdal på Knut Lindelöfs blogg

22 juli 2016 9:30 | Media, Politik | 4 kommentarer

Knut Lindelöfs blogg – länk finns nedan till höger – är en av de bloggar jag regelbundet läser.

Där finns nu en text av Jan Myrdal jag gärna vill tipsa mina egna läsare om: Jan Myrdal skriver, med bibehållen formuleringsskärpa, om Brexit och om rumänska tiggare.

Vill ni sedan kommentera den här texten, bör ni göra det där.

4 kommentarer

 1. Vad anser du om Myrdals uppmaning till den europeiska vänstern att anamma den franska fascismen som den uttrycks av Front National?

  Comment by Mikael B — 2016 07 25 11:54 #

 2. Till Mikael: Jag är i ganska många frågor inte någon meningsfrände till Jan Myrdal men tyckte att den text jag hänvisade till hade sina poänger.
  När det gällde den hänvisade jag kommentarslystna till Knut Lindelöfs blogg, och när det gäller Front National (som jag är starkt emot), är det här inte platsen för den diskussionen, eftersom min egen lilla hänvisning inte gällde den.

  Comment by Enn Kokk — 2016 07 25 18:10 #

 3. Ok. Tack!

  Comment by Mikael B — 2016 07 25 23:32 #

 4. Jag funderar mest kring varför vänstern inte pratar om Myrdal(och allt och alla som hör därtill vilket är ganska mycket) och Le Pen?

  Det är nästan konstigare än hans spårbyte som ju har en viss logik men jag ska inte insistera. Historien får visa om den pågående trenden där vänstern globalt för att känna igen sig närmar sig dom bruna därför att dom har hatet mot Usa gemensamt blir fruktsamt för dom eller inte och vi andra får ser vad det kommer att kosta oss. En gång till.

  Det är synd bara att det i så fall kommer att bli sista spiken i kistan för all marxism.

  Comment by Mikael — 2016 07 28 0:36 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^