Danmark: Venstre-regeringen har svagt stöd bland Dansk Folkepartis väljare

10 juli 2016 21:35 | Politik | Kommentering avstängd

Wilke har för Jyllands-Posten gjort en ganska speciell undersökning bland Dansk Folkepartis väljare: Hur ser de på Venstres borgerliga minoritetsregering, den som för sin överlevnad är mycket beroende av hur DF röstar i Folketinget?

Färre än 20 procent av DF-väljarna tycker, att Venstre-regeringen har gjort ett gott jobb. Knappt 40 procent av dem tycker, att den sittande regeringen har gjort ett dåligt jobb.

Vice ordföranden i DF tror, att den viktigaste orsaken till det senare är att venstreregeringen är för positivt inställning till EU. DFs hållning till EU är kritisk. Dansk Folkeparti skulle kunna tänkas inträda i en koalitionsregering med Venstre efter nästa val, men ett av villkoren skulle då med all sannolikhet vara en folkomröstning om EU-politiken. Som grund för folkomröstningen vill man ha ett framförhandlat nytt avtal mellan Danmark och EU om villkoren för Danmarks fortsatta medlemskap i unionen.

Till missnöjet med Venstre-regeringen bland DF-väljarna bidrar också att just Lars Løkke Rasmussen är statsminister.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^