Fredagskväll med tal i Almedalen och av Chaplin

9 juli 2016 0:45 | Film, Politik, Ur dagboken | 3 kommentarer

Några av mina läsare undrar kanske över varför jag inte har skrivit något om Almedalen. Det beror helt enkelt på att ju så många andra gör det, ingalunda på att jag inte är intresserad av politikerveckan.

Jag har själv varit i Almedalen förr i världen, faktiskt haft seminarium där, men nu är det så många andra som skriver om det som händer där, så både via bloggar och tidningar och inte minst genom TVs direktsändningar av talen med åtföljande intervjuer och seminarieinslag – jag har hittills sett varenda sändning och tänker fortsätta med det – är jag à jour med det som äger rum i Visby.

Också i kväll såg vi alltså Miljöpartiets framträdande under den här gotländska sommarsamlingen.

Men efter att ha sett sena Aktuellt avslutade jag och hustrun TV-kvällen med att se, eller rättare sagt se om, Charlie ChaplinsDiktatorn”. En ytterst sevärd film – läs gärna min tidigare, mycket detaljerade recension av den ovan under Kulturspegeln, Film.

3 kommentarer

  1. Ursäkta men jag har så svårt för Charlie Chaplin så jag kan INTE se honom. Nog var han en ytterst begåvad filmmakare och kompositör men att se honom….näää det fungerar inte för mig. Den humor han sägs besitta är ytterst pressad och mer sorglig än rolig.Men Ni andra får gärna se honom!!

    Comment by Urban Sjölander — 2016 07 10 16:38 #

  2. Till Urban Sjölander: Själv har jag sett det mesta av Chaplin och har då också noterat, att hans filmer trots vissa återkommande grepp spänner över ett ganska vitt fält. Där finns till exempel rena farser men också samhällskritiska filmer – Chaplin var politiskt radikal.

    Comment by Enn Kokk — 2016 07 10 17:32 #

  3. Ja, nog var han radikal och inte då enbart politiskt…..noch noch you know what I mean….

    Comment by Urban Sjölander — 2016 07 11 19:24 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^