Finland: Riksdagsledamot går över från Sannfinländarna till Socialdemokraterna

22 juni 2016 22:25 | Politik | Kommentering avstängd

De opinionsmässiga framgångarna för Sosialidemokraattinen Puolue (Socialdemokratiska partiet) har helt uppenbart till stor del skett på bekostnad av Perussuomalaiset (Sannfinländarna). Säkert har det tidigare funnits arbetarväljare, som har velat ge Socialdemokraterna en spark i baken genom att i stället stödja en mer populistisk politik.

63-åriga Maria Tolppanen, invald i Eduskunta (Riksdagen) 2011 för Vasa valkrets, har tidigare arbetat som journalist bland annat vid Yle, men hon har bakgrund i arbetarklassen, och trots att hon en gång i världen var med i det socialdemokratiska ungdomsförbundet, lockades hon av Sannfinländarnas folklighet, det vill säga populism.

Hon säger sig nu under ett år ha brottats med frågan om hon gjorde rätt – det sociala skyddsnätet och förhållandena i arbetslivet har försämrats under den regering, som Sannfinländarna är en del av, arbetare och pensionärer har fått det sämre.

Alltså har hon nu lämnat Sannfinländarna och gått över till Socialdemokraterna, också framträtt vid en pressträff tillsammans med de senares partiledare Antti Rinne.

Den socialdemokratiska riksdagsgruppen har därmed utökats med en ledamot mitt under mandatperioden.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^