Danmark: 10 procent av danskarna lockas av ett nytt parti till höger om Dansk Folkeparti

20 juni 2016 17:45 | Politik | Kommentering avstängd

Högerpopulistiska Dansk Folkeparti har i opinionsmätningarna efter folketingsvalet behållit sin plats som Danmarks näst största parti.

Men en del av dess väljare tycker, att partiet är för mjäkigt och gör för många kompromisser. Ett mer högerorienterat parti, Nye Borgerlige, med dels en mycket invandrar- och flyktingrestriktiv politik, dels en mycket liberal ekonomisk politik, håller därför på att formeras.

Trots att det ännu inte har någon formell struktur, långt mindre något formellt antaget program, säger sig nu påtagligt många danskar stödja det här nya politiska högerpartiet. I en opinionsmätning, gjord av Norstat för Altinget, sa 6 procent av de tillfrågade, att de övervägde att rösta för ett nytt sådant parti. Och därefter har i en mätning från Voxmeter för Ritzau 10,8 procent av de tillfrågade sagt sig kunna tänka sig att rösta på Nye Borgerlige.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^