Finland: Vänsterförbundet får ny ordförande

6 juni 2016 12:34 | Politik | Kommentering avstängd

Sedan Paavo Arhenmäki meddelade, att han inte ställer upp för omval till posten som partiordförande i Vasmistoliitto (Vänsterförbundet), har tre personer kandiderat till ordförandeposten, och en medlemsomröstning i två omgångar har sedan genomförts om vem som skulle utses till posten. 63 procent av partimedlemmarna röstade.

Vann, med 62 procent av rösterna i den första valomgången, 68,57 procent i den andra, gjorde 29-åriga Li Andersson från Åbo, riksdagsledamot med bakgrund som ordförande i partiets ungdomsförbund.

Politiskt vill Li Andersson driva frågor som jämställdhet, arbetsliv och sysselsättning. Hon nämner särskilt förbättrad kvalitet i arbetslivet och vaktslående om demokratin. När det gäller sysselsättningspolitiken, säger hon, att man även där måste beakta de utmaningar klimatförändringen ställer oss inför.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^