Norska Dagsavisen växer på nätet

5 juni 2016 16:49 | Media, Politik | Kommentering avstängd

Som jag tidigare har berättat, såldes norska A-pressens flaggskepp, oslotidningen Dagsavisen till Mentor Media, som också ger ut den Dagen-liknande tidningen Vårt Land. Tidningen är numera det vi i Sverige kallar för oberoende socialdemokratisk. Dagsavisen har under sin nya ägare utvidgat genom att återstarta och köpa upp forna A-press-tidningar som Fremtiden, Moss Dagblad och Rogaland Avis. Affärsidén är här att komplettera de senares lokalt vinklade material med annat, gemensamt med innehållet i Dagsavisen.

Mediahuset Dagsavisen, som också redan tidigare har verksamhet även på nätet, övertar nu i samarbete med grundaren och ägaren Morten Øby ytterligare två nätbaserade verksamheter, Sarpsborg24 och Halden24.

Om ni är roade av att få veta hur något i dag så sällsynt som en socialdemokratisk (om än oberoende) huvudstadstidning kan se ut, kan ni ju på Google eller vad ni nu använder söka på Dagsavisen – norska är ju relativt lättbegripligt, inte bara för mig som en gång i världen har läst nordiska språk på universitet. ”Avisen” betyder till exempel ”-tidningen”; ”avisa” finns ju också i äldre svenska.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^