Flyktingmotståndet fortsätter att minska

21 april 2016 14:56 | Politik | 6 kommentarer

Marie Demker presenterade tisdagen den 19 april 2016 på sin blogg, Vänstra stranden – länk finns nedan till höger – en SOM-undersökning från Göteborgs univeritet under rubriken ”Flyktingmotståndet fortsätter att minska”. Hon länkar vidare till tabellmaterial, som stöder detta.

Det här gäller också i hög grad socialdemokratiska väljare. Fast en del av dem som tidigare har röstat socialdemokratiskt kan ju, just på grund av sin inställning till flyktingar, ha hamnat hos Sverigedemokraterna, som ju har den mest restriktiva hållningen i den här frågan.

6 kommentarer

  1. Jag har läst även andra referat och det är helt omöjligt att begripa vilken volym på invandringen som de som svarat tagit ställning till.

    Dessutom redovisar Marie Demker hur många som vill ta emot fler! Varför inte? Det kan bara finnas ett svar och det är att Marie Demker inte gillar den siffran eftersom den skulle visa att hennes tolkning saknar stöd i materialet.

    Det är ju helt självklart att desto mindre invandring Sverige tillåtet desto fler tycket det är lagom eller för lite men hur många svarade att de tycker dagens nivå lagom eller för stor?

    Det är just precis sådana här tendentiösa tolkningar (det är inte hur folket röstar utan vilka som räknar rösterna som är det viktiga) som de som vill se en mer generös invandringspolitik borde hålla sig för goda för.

    Comment by Per — 2016 04 21 20:08 #

  2. Till Per Fjellberg: De här frågorna bör du väl rimligen ställa till Marie Demker på hennes blogg.

    Comment by Enn Kokk — 2016 04 21 21:58 #

  3. Mätningen gjordes i september 2015. Det har hänt en del sedan dess.

    Comment by Anders Wallin — 2016 04 22 17:41 #

  4. Till Anders Wallin: Jo, det är relevant, men Marie Demker presenterar den alltså nu på sin blogg.

    Comment by Enn Kokk — 2016 04 22 18:03 #

  5. Varför ska jag ställa frågor till Marie Demker när det är du som påstår saker och hänvisar till Maire Demkers blogg. Hennes blogg stöder inte det du påstår, därför frågar jag dig!

    Comment by Per — 2016 04 23 20:17 #

  6. Till Per Fjellberg: Jag gör en enda tilläggsanmärkning, den att Socialdemokraterna kan ha blivit mindre främlingsfientliga genom att tidigare s-röstande har övergett partiet och i ställer stöder Sverigedemokraterna – i övrigt uppmanar jag bara mina läsare att gå vidare till Marie Demkers egen blogg.

    Comment by Enn Kokk — 2016 04 23 22:11 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^