Melodikrysset nummer 11 2016

19 mars 2016 11:59 | Film, Media, Musik, Trädgård, Ur dagboken, Varia | 10 kommentarer

Den oombedda datauppdateringen har fungerat allt sämre. Och i morse hade min dator ingen internetuppkoppling. Så jag har fått lov att låna dator.

På det hela taget tyckte jag inte dagens kryss var särskilt svårt. Dock fanns där några saker som beredde mig en smula huvudbry.

Till det svåra räknar jag för min del inte dagens operafråga. Det vi hörde var ”Nessun dorma” ur Giacomo Puccinis ”Turandot”.

Nej, det var en filmanknuten fråga som vållade mig lite huvudbry – jag har nämligen aldrig sett ”Bridget Jones dagbok”. Men med hjälp av Jamie O’Neill och ”All By Myself” hittade jag rätt.

Anknytning till en annan filmad figur, Astrid Lindgrens Pippi Långstrump, hade också Sara Riedels ”Sommaren är min”, vars musik har skrivits av sångerskans far, Georg Riedel.

Och då kan vi väl fortsätta på barnlinjen.

Vi fick till exempel höra ”Vi äro musikanter”.

Och dagens kryss inleddes med ”Det gåtfulla folket”, vars text skrevs av Beppe Wolgers till musik av Olle Adolphson. Fast i dag hörde vi den sjungas av Sven-Bertil Taube.

Två av dem som har lett ”Allsång på Skansen” förekom också i krysset.

Egon Kjerrman var känd för att sjunga hellre än bra, och den etiketteringen gjorde han skäl för också när han 1960 lekte rocksångare i ”Kom ner från taket”.

Vad gäller sångröst är Petra Marklund, hon som tidigare kallade sig September, överlägsen. I dag hörde vi henne i ”Det som händer i Göteborg stannar i Göteborg”.

Agnes, i dag med ”Got Me Good”, låter för all del OK.

Men frågar ni mig, föredrar jag Sara Varga och ”Spring för livet”, som hon tävlade med i Melodifestivalen 2011.

Christer Sjögren är ingen av mina favoriter, så jag har inget emot att han och Vikingarna i dag byttes ut mot en annan version av ”Till mitt eget Blue Hawaii”-

Så hade man av begripliga skäl också gjort med Beatles’ ”Here Comes the Sun”.

Att solen kommer hoppas jag verkligen. På måndag flyttar vi nämligen till Öregrund för sommaren. Och snart nog ska vi väl där kunna fylla vaserna med mer än en enkel tulipan.

Vår trädgård där är full av lökväxter.

10 kommentarer

 1. Alltid trevligt att läsa det du skriver/Hälsning Pelle

  Comment by Pelle — 2016 03 19 12:28 #

 2. Hej Enn.

  Glädjande att du är med på nätet igen. Blev lite orolig förra lördagen. Du som är noggrann med detaljerna behöver rätta till stavningen av Egon.

  Trevlig helg!

  Comment by Krister Kappel — 2016 03 19 13:01 #

 3. Så vitt jag vet har Egon Kjerrman inte varit allsångsledare på skansen. Men väl i andra sammanhang.

  Vänligen Lars-Olof

  Comment by Lars-Olof Boivie — 2016 03 19 13:06 #

 4. Till Krister Kappel: Tack för påpekandet – det var ett banalt tangentfelslag, men rätt ska vara rätt

  Comment by Enn Kokk — 2016 03 19 13:17 #

 5. Till Lars-Olof Boivie: Här har du nog fel. Egon ledde i åtminstone tio år, från 1956 och framåt, allsång från Solliden-scenen på Skansen.

  Comment by Enn Kokk — 2016 03 19 13:20 #

 6. Ang datores uppdatering. Antar att du får meddelanden typ: uppdatrea din programvara. Viktiga ´delar saknas, Klicka hr osv. Gör inte det. Då blir allt förstört. Det är bara hackare som vill åt din dator.

  Comment by Gunnar Hörnström — 2016 03 19 15:22 #

 7. Till Gunnar Hörnström: Nej, jag laddar aldrig ner program på det viset.

  Comment by Enn Kokk — 2016 03 19 15:48 #

 8. För väl att det bara var datorn och inget allvarligare som krånglade förra lördagen. Nå, jag har också mer än en gång svurit ve och f-e över Microsofts oförmåga att utveckla robusta system. Fast jag vet inte om Apple är bättre.

  Comment by Stefan H, Järfälla — 2016 03 19 19:59 #

 9. Hej, det talas mycket om näthat aldrig om nätkärlek. Min make o jag följer dig på nätet och det ger oss så mkt.Melodikrysset på lördagmorgon är ett måste. Hälsa hustrun och ha en trevlig påsk (hoppas att det löser sig med dina datorproblem)💐

  Comment by Margaretha — 2016 03 20 9:28 #

 10. Näthatare har också jag mött, men numera raderar jag konsekvent invandrarhatarnas inlägg, detta för att de bara utnyttjar min blogg för att nå min stora läsekrets, inte för att föra någon dialog i egentlig mening med mig (som ju har egen erfarenhet av att komma i en våg av flyktingar till Sverige).

  Nätproblemen har jag lyckats lösa genom att ta i sär och sen åter sätta ihop den D-link, som står och blinkar på skrivbordet och som förbinder datorn med den trådlösa routern jag har gemensam med hustrun. Den var helt död, men sen började den blinka igen.

  Den kan ha rubbats antingen av den datatekniker som var här och fick våra datorer att funka igen efter uppdateringen eller av en alltför ambitiöst dammande städerska.

  Comment by Enn Kokk — 2016 03 20 16:26 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^