Snart påsk, och livet är som en hönsgård

17 mars 2016 21:19 | Mat & dryck, Politik, Ur dagboken | 5 kommentarer

Vi har båda – först jag, sen hustrun – varit förkylda, och det har väl bidragit till att en mängd saker har skjutits upp och sen till slut blivit lite för många, åtminstone om man ser till min nuvarande ålder och ork.

Just nu försöker jag komma i kapp med allting, men det ska bli obeskrivligt skönt att göra den stora sommarhalvårsflytten ut till huset i Öregrund på måndag. Fast jag har all packning kvar.

Och i kväll ringde en man från en pensionärsförening här i Uppsala och påminde om att jag har lovat att, just på måndag, komma till hans förening och tala om ”Flykten från Estland”. Själva uppgiften bekymrar mig inte ett dyft – jag har hållit det här föredraget ett otal gånger. Men jag kommer att få lov att skicka frun ensam med packningen i förhyrd taxi till Öregrund och sen följa efter med buss, när jag är klar med mitt.

Det är ingen ordning på min almanacka.

I dag försökte jag komma i kapp lite, men först var vi på möte med en socialdemokratisk veteranförening, där min gamle vän från kulturnämnden, Kees Geurtsen, berättade om den offentliga konsten i Uppsala. Jag hörde till dem som yttrade sig, i mitt fall om den ganska snedvridna debatten om ett omdiskuterat offentligt konstverk i Slottsbacken här i stan.

Sen åkte jag ner på stan med närmsta buss: Betalade räkningar på en bank där man fortfarande får göra sådant manuellt. Besökte en annan bank för att ta ut mer kontanter. Hämtade ut en kostym och två par udda sommarbyxor, som hustrun köpte åt mig och som vi tillsammans valde ut här om dan men som måste kortas lite i byxbenen och kavajärmarna. Handlade Aftonbladet och ett par tidskrifter. Var på Apoteket och fyllde på mitt medicinförråd inför sommarvistelsen.

Träffade sen också av en slump en gammal kompis från Laboremus-tiden, Kerstin Lund. Med henne pratade jag om krämpor men också om vart ett antal av våra gamla kompisar från studenttiden hade tagit vägen.

Väl hemma kokade jag ärtsoppa till middag.

I morgon måste jag ner på stan igen – jag har ännu inte lyckats få tid att gå på bokrean, eller vid det här laget snarare resterna av den.

Men dess förinnan måste jag gå till Vårdcentralen och ta blodprov för Waran-doseringen.

På fredag eftermiddag och på lördag efter Melodikrysset ska jag packa allt mitt pick och pack för flytten till Öregrund.

På söndag är jag nämligen upptagen av annat. Då är nämligen jag och Birgitta med på Uppsala arbetarekommuns årsmöte, som tur är i högstadieskolan i vår egen stadsdel.

5 kommentarer

  1. Det är inspirerande att läsa om din otroliga energi och om allt du hinner med trots krämpor. Själv undrar jag över hur man kunde hinna med allt man gjorde innan man blev pensionär. Numera är det kvartsfart som gäller och knappt det.

    Comment by Lasse H — 2016 03 18 14:19 #

  2. Otrolig energi vet jag inte om jag har. Men livet är ju, lik förbannat, ett ekorrhjul.

    Comment by Enn Kokk — 2016 03 18 14:29 #

  3. ”Jag hörde till dem som yttrade sig, i mitt fall om den ganska snedvridna debatten om ett omdiskuterat offentligt konstverk i Slottsbacken här i stan.”
    Vad är din åsikt om det målade elskåpet i backen? DDR-vibbarna med de blåa FDJ-blusar tycker jag känns synnerligen olustiga. Vilket uppdrag hade egentligen konstnären och hur kunde han tolka det på detta sätt? Visserligen var väl Ingvar Carlsson den siste statschefen som besökte DDR innan murens fall men i alla fall. ”Carlsson und Honecker bauen den Frieden zusammen” stod det på flaggorna som synts på många TV-filmer, men ändå…

    Comment by Thomas Åkerblad — 2016 03 18 20:35 #

  4. Jag har faktiskt tidigare skrivit om det här konstverket och om den debatt det har väckt – jag trodde du hade läst i stort sett allt vad jag har skrivit.

    Min mer principiella ståndpunkt är att offentlig konst får väcka känslor och således inte måste stryka alla medborgare medhårs, således heller inte mig.

    Comment by Enn Kokk — 2016 03 19 0:35 #

  5. Uppenbarligen har jag inte läst allt för det har jag missat :-)

    Comment by Thomas Åkerblad — 2016 03 19 12:45 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^