Nä, jag har inte dött

14 mars 2016 13:57 | Media, Ur dagboken | 12 kommentarer

Jag har inte synts på nätet i flera dar nu, men jag måste göra några av er besvikna: Nä, jag har inte dött.

Sändningsuppehållet berodde på att datorn, i samband med en automatisk men av mig inte ombedd större programuppdatering, tappade sin internetuppkoppling. Detsamma hände också med hustruns dator.

Jag lyckades inte återupprätta uppkopplingen, men hustrun kontaktade en datafirma, som i dag sände hit en tekniker.

Han fixade det här på relativt kort tid. Vad jag förstod har andra också råkat ut för samma sak.

Betala för hjälpen får vi förstås alla göra själva.

12 kommentarer

 1. Även jag råkade ut för datorproblem i samband med en automatisk uppdatering förra veckan. Hade ett elände innan jag fick igång den igen, men lyckades till slut. Man kan undra vad ”de” skickat ut!

  Comment by Kristina Strömberg — 2016 03 14 14:57 #

 2. Hej Enn, skönt att höra att det bara var Din dator som insjuknat. (någon virus kanske??)
  Jag får väl vänta tålmodigt till nästa lördag.

  Hälsn LO från ett soligt o vårvarmt Göteborg

  Comment by LO - Göteborg — 2016 03 14 15:51 #

 3. Det var ju för väl att du lever! Men GRRRR för alla självsvåldiga program som lägger krokben för ens kontakter med omvärlden, bloggande, mm. Att försöka få någon form av kompensation av den som ställde till det känns utsiktslöst. Sådana gånger är en glad att en har en blogg; jag skulle tro att det är blodtryckssänkande att blogga av sig det värsta.

  Comment by Karin — 2016 03 14 17:08 #

 4. Hej allihop, och tack för de vänliga orden! Nu ska jag börja skriva igen, och jag har mycket som jag måste komma i kapp med.

  Comment by Enn Kokk — 2016 03 14 20:45 #

 5. Vår dator DOG!! Har varit tvungen att lämna bort den för att få en ny hårddisk, som tur är har vi en bärbar ASUS som fungerat perfekt och som alltid står uppkopplad. I den har vi Win 10 som jag gillar bra. Tror att de som har Win 7:an eller annan råkade ut för åldersuppdateringsfrossa och det är det de jäklarna vill för de vill lägga ner gamla Win 7.
  Tur att man har kontakter…..

  Comment by Sjölander Urban — 2016 03 14 20:46 #

 6. Ja, dina kommentarer om SPDs Pasokifiering borde vara intressanta.
  ”SPD in Lebensgefahr” http://bazonline.ch/ausland/europa/SPD-in-Lebensgefahr/story/15288376

  Comment by Thomas Åkerblad — 2016 03 14 21:30 #

 7. Till Thomas Åkerblad: Nu finns det gränser för hur stora områden jag ensam orkar täcka – normalt håller jag mig till våra närmaste grannländer.

  Men tack för lästipset. Jag är av en generation som lärde sig läsa även tyska.

  Comment by Enn Kokk — 2016 03 14 22:36 #

 8. Måste erkänna att jag blev orolig. Skönt att du mår bra!

  Comment by Dorothea — 2016 03 14 22:43 #

 9. Till Dorothea: Visserligen har jag haft en svår förkylning, men den var inte livshotande.

  Comment by Enn Kokk — 2016 03 15 10:36 #

 10. Apropå Urban S:s inlägg: värst vad modern du är med Win 10 och allt. Själv håller jag mig till gamla beprövade Win XP i en 9 år gammal laptop. Fast jag har bytt gamla hårddisken (magnetisk med rörliga delar) till en SSD (solid state) som fick datorn att bli supersnabb (jämfört med tidigare)

  Comment by Lasse H — 2016 03 15 12:10 #

 11. PS Jo, jag hann också bli orolig! DS

  Comment by Lasse H — 2016 03 15 12:12 #

 12. Jamen jag skriver bara vad man säger mig att vi har i de burkar vi använder. Datorerna är gamla men innehållet fräschas upp ibland av vår dataexpert J.
  Personligen kan jag NADA i den världen.
  Har Ni tänkt på en annan sak som handlar om Facebook. Man blir uppmanad i radio och TV att besöka Facebook för att få vete mer…är det lagligt enligt Public Service avtalet mellan staten, Svt SR och medborgarna?
  Hur i allsina dagar kan man hänvisa till en privat icke under svensk juridik ”sida”. Allt vad som nämns och finns på Facebook äger de och vi användare äger inget samtidigt måste man bli medlem i Facebook och sälja sin själ till Sockerberg eller va han heter!
  Nä detta måste vi gå till botten med!!!
  Anmälan kanske till Myndigheten för press, radio och tv vore på sin plats. Kom med hjälp i denna fråga!!

  Comment by Urban Sjölander — 2016 03 18 13:32 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^