Grattis, Maria Björk!

12 januari 2016 22:47 | Musik, Teater | Kommentering avstängd

Jag träffade Maria Björk tillsammans med maken, Paul Kessel, på landshövdingens mottagning på Uppsala slott här om dagen. I dag avslöjar Upsala Nya Tidning, att det blir Maria som efterträder Paul som chef för Reginateatern här i Uppsala.

Nej, det är inte fråga om nepotism – det är kulturförvaltningen, ytterst kulturnämnden som har valt ut henne bland en rad sökande. Och hon är mycket kvalificerad för det här chefsjobbet – hon har redan tidigare gjort program på Regina. Till hennes meriter hör också det hon har gjort på Stadsbiblioteket: arbetat med programverksamheten, bland annat arrangerat författaraftnar. Hon har också arbetat som producent på Uppsala stadsteater. Dessutom har hon goda internationella kontakter.

Och faktiskt är det ett särskilt plus, att hon rimligen för vidare verksamheten på Reginateatern i ungefär samma riktning som den har fått under Paul Kessels tid som chef. Fast säkert också med en personlig prägel, om jag känner henne rätt.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^