Norska Orkla köper Kavlis verksamhet i Danmark

9 januari 2016 17:50 | Mat & dryck | Kommentering avstängd

Norska Orkla har utvecklats till en av Nordens största livsmedelskoncerner och har verksamheter också i till exempel Baltikum och Österrike. Företaget är oerhört stort inom märkesvaror – bland de märken det äger här i Sverige finns till exempel Abba, Bob, Ekströms, Felix, Fun Light, Grebbestads, Göteborgs kex, Hållö, Kalles kaviar och Mrs Chengs. En mängd av Orklas norska och danska varor är så kända i våra butiker, att också de ofta av konsumenterna uppfattas som svenska.

Likaledes norska Kavli säljer nu sin danska tillverkning, däribland av drycken Fun, till Orkla, vilket säkert underlättas av att Fun redan i övriga länder tillverkas och säljs av Orkla. Den danska grenen av Kavli har över huvud taget varit relativt stor på drycker (saft, juice med mera). Bland de inköpta märkena finns Scoop, Grønne Gaarden och Blombergs gløgg. Orkla brukar vara ganska alerta med att introducera nyinköpta varumärken på sina övriga marknader, så snart finns säkert även dessa här.

I Orklas dansktillverkade varusortiment ingår redan K-Salat, Beauvais, Den Gamle Fabrik (marmelader), Glyngøre, Pastella, Bähncke och Risifrutti.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^