Silas Corey nyhet i Agent X9

4 januari 2016 9:00 | Serier | Kommentering avstängd

Senaste numret, nummer 1 2016, av Agent X9 innehåller en enda serie i svartvitt, klassikern Modesty Blaise i svart-vitt. Det här avsnittet, ”Tid att dö” från 1994, har som vanligt för den epoken Peter O’Donnell som manusförfattare och Enric Badia Romero som illustratör. I det här avsnittet är det Modestys vän Sir Gerald Tarrant som hotas bli dödad. Modesty och Willie Garvin exponerar sig själva och den okände hotavsändarens hantlangare oskadliggörs samt tvingas uppge sin uppdragsgivare, Röda amiralen. Denne, en före detta sovjetisk agent, visar sig under falskt namn. Modesty och Willie klarar ytterligare ett par av Röda amiralen lejda mördare och beslutar sen att anfalla den ryske, numera stormrike amiralen, som lever under antaget namn i ett fort i Nordafrika. Modesty tar sig in i detta ökenfort genom att maskerad låtsas vara en av de sexuellt tjänstvilliga damer som baronen med jämna mellanrum rekryterar mot betalning. I enrum med amiralen går hon till attack, och Willie anländer per flyg som hjälpande riddare från ovan. Det slutar som det brukar göra, men det här är faktisk mer spännande än flertalet av de senare producerade, färglagda serierna i det aktuella numret.

Largo Winch, i det här numret med avsnittet ”20 sekunder”, har ungefär samma förtjänster och minus som det avsnitt jag tidigare har skrivit om.

Och Velvet, fortfarande lika elegant tecknad, mår inte så bra av att få handlingen så utdragen och uppstyckad.

Fransk-belgiska ”Silas Corey” med manus av Fabien Nury och bild av Pierre Alary är det här numrets nykomling. I det nu aktuella numret publiceras del ett av fem. Teckningarna i den är lite för stiliserade i min smak, men även bildmässigt har den här serien en särpräglad stil. Handlingen i den här påbörjade historien, ”Aquilamysteriet”, utspelar sig under första världskriget, och även om den är fiktiv, har mycket, både en del personer och en del händelser, hämtats ur den verkliga historien. En del av det som berättas verkar lovande, men vi får väl avvakta fortsättningen, innan vi fäller något slutgiltigt omdöme.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^