Bakom Leijonborg lurar kannibalerna (m)

7 september 2006 22:00 | I skottgluggen, Politik | Kommentering avstängd

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt har iakttagit en anmärkningsvärd återhållsamhet i sina kommentarer till folkpartiintrånget i SAP-net. Han dröjde med att kommentera, och när han väl kommenterade, försökte han också skjuta på brottsoffret, socialdemokraterna.

Så långt kan det ha haft att göra med självbevarelsedrift; den här skandalen hotar ju faktiskt den valseger Reinfeldt har hoppats på för högeralliansen.

Dessutom har han gentlemannamässigt – man ifrågasätter inte en allianskollegas heder! – yttrat sig väl om folkpartiledaren Lars Leijonborg.

För egen del tror jag inte att det här handlar om bara idealitet och välvilja. Som det senast sas i kvällens TV-utfrågning av Lars Leijonborg: Folkpartiet har den minst trogna väljarskaran inom högeralliansen – partiet är ett slags politikens Hallsberg, varifrån passagerarna strömmar åt många olika håll – och det gäller nu att se till, att de flyende folkpartiväljarna väljer rätt tåg. Många av folkpartiväljarna är idealister, starkt besjälade av gentlemannaskap. Alltså gäller det att visa upp egna rena händer men ändå inte alltför hårt angripa det parti, där de här idealisterna och gentlemännen nyss dväljdes.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^