Estland: Savisaar vann partiledarstriden i Centern, men överraskande knappt

30 november 2015 22:24 | Politik | Inga kommentarer

Edgar Savisaar lyckades hålla sig kvar på partiledarposten i Keskerakond (Centerpartiet), men hans seger blev överraskande knapp: Savisaar stöddes i omröstningen om partiledarskapet av 541 kongressombud; utmanaren Kadri Simson fick 486 röster.

Simson, tidigare vice ordförande i partiet, valdes heller inte in i partiets ledning. som hon dock kommer att tillhöga i egenskap av ordförande i partiets riksdagsgrupp. Hur länge återstår att se – estniska media innehåller analyser enligt vilka hon kommer att bytas ut på den posten.

Själv anslog hon, när omröstningen var klar, en försonlig ton, betonade att hon och hennes uppbackare var inställda på att hålla ihop partiet. Men den fortsatta behandlingen av henne kan ju ända i att hon bestämmer sig för att lämna partiet och då också tar en del av sina anhängare med sig. Ett dussin av Centerns 26 riksdagsledamöter stödde hennes kandidatur.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^