Krysskrypto

29 oktober 2015 13:52 | Media | Inga kommentarer

Nytt, åtminstone för Aftonbladet Kryss & Quiz, är Krysskrypto, som väl läsaren anar en blandning av kryss och krypto. Marie Roos heter konstruktören.

Större delen är ett, trots trenivån, inte särskilt svårt bildkryss. I nedre högra hörnet övergår det till att bli ett krypto. De hjälpbokstäver man får är delar av bildkryss-svar, och de bokstäver man därmed får kan man sen också, eftersom de är numrerade, föra över till rutor med samma siffra.

Resten av bokstäverna är sedan relativt lätta att identifiera, eftersom de förekommer på flera ställen och man då kan gissa sig till att man har hamnat rätt, om de verkar vara delar av begripliga ord.

På minussidan finns att det här krysskryptot innehåller ett antal tvåbokstavsord, bland annat förkortningar, vilket senare enligt min mening är en styggelse i korsordsvärlden.

Avslutningsvis noterar jag, att det här krysskryptot innehåller ett trebokstavsord med nyckeln DAGÖBO. Det här ämnet har jag ju tidigare avhandlat.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^