Butiksrond i närområdet

16 oktober 2015 15:33 | Mat & dryck, Media, Trädgård | Kommentering avstängd

Vi brukar, framför allt inför jul, handla sådant som skinka samt ingredienser till min estniska julsylta – kalvkött plus fläsklägg – i Svenska Delikatesser, en liten butik med gårdsslaktade köttråvaror och andra livsmedel av god kvalitet.

I förmiddags tog jag en promenad till den här lilla butiken, belägen på andra sidan av Svartbäcksgatan, på Styrbjörnsgatan 16, för att kolla, om jag kunde hitta något extra gott inför helgen. I dess fiskdisk hittade jag något som kallades najadrökt regnbågslax, vilket visade sig betyda att laxen var både gravad och kallrökt. Det såg gott ut, så det köpte jag till en av helgens middagar.

Den här butiken har också bröd från ett uppländskt bageri, så jag passade på att köpa osötat matbröd.

Och eftersom Earl Grey-teet vi hade hemma tog slut här om dan, passade jag på att köpa också ett paket sådant, här av Fair Trade-slag och även Krav-märkt.

När jag var klar här, promenerade jag vidare till Torbjörns torg på vår sida om Svartbäcksgatan och styrde stegen mot den lokala blomsteraffären, Tuna blommor. Där plockade jag själv ihop två buketter, en åt Birgitta och en åt vår dotter Kerstin.

Birgitta har fått sin bukett, men Kerstins står och väntar på henne tills när hon kommer hem för att äta fredagsmiddag med barnen,

Fast innan jag gick hem, slank jag också in i tobaksaffären vid Torbjörns torg och köpte Aftonbladet plus dess senaste Mat & vin-bilaga.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^