(s) öppnar för höjd arbetslöshetsersättning i Danmark

8 oktober 2015 17:16 | Politik | 2 kommentarer

Den nya partiledaren för Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, har i ett anförande i Folketinget öppnat för att förbättra arbetslöshetsersättningen i Danmark, sedan länge ett återkommande krav från löntagarorganisationer.

Den förra S-ledaren ville inte vidga den ekonomiska ramen för det här stödet, och backades i den här frågan också upp av regeringspartnern Radikale Venstre.

Vänsterpartierna utanför regeringen tryckte samtidigt hela tiden på för bättre villkor för de arbetslösa, så de här partierna välkomnar naturligtvis den socialdemokratiska omsvängningen. Och även Radikale Venstre verkar nu vara med på noterna.

Till det kommer att landets näst största parti, Dansk Folkeparti, verkar vara intresserat av en uppgörelse om höjd arbetslöshetsersättning. I så fall kommer en mycket bred majoritet i Folketinget att kunna tvinga den borgerliga minoritetsregeringen att agera.

2 kommentarer

  1. Starta sedelpressarna …

    Comment by Anna F — 2015 10 08 17:47 #

  2. Fast märk att Mette Frederiksens strategi är att få till stånd en uppgörelse med Venstre-regeringen, en uppgörelse som också omfattar finansiering.

    Comment by Enn Kokk — 2015 10 09 14:58 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^