Höstflytt in till stan

6 oktober 2015 17:19 | Ur dagboken | 2 kommentarer

Från påskveckan, hela sommaren och så en bit in på hösten bor vi för det mesta i sommarhuset i Öregrund.

Det här innebär att vi två gånger per år anlitar en stor skåpbil från Öregrunds Taxi som ett slags flyttbil: Bilen fylls med resväskor och bagar med kläder och skor, någon väska med CD-skivor och en annan med filmer, ett par kartonger packas med böcker, och så ska förstås färskvaror ur kylen, den stora lådan med äpplen Birgitta har plockat ned plus ytterligare annat fraktas in till stan.

En i förväg införstådd chaufför hjälper oss att bära ner alla grejer till bilen och, när vi är hemma på Idrottsgatan i Uppsala, bära upp dem en halvtrappa in i lägenheten.

Det är ju inte gjort i en handvändning att packa alla saker som ska med och sen, när vi är i lägenheten i stan, packa upp dem igen: ställa in kläder i skåp och garderober, sortera och ordna böcker och filmer och annat sådant.

Fast nu väntar en ännu större förändring. Vår dotter Kerstin, som efter sin skilsmässa vid det här laget har bott ganska länge hemma hos oss, varannan vecka dessutom med sina båda barn Viggo och Klara, har lyckats köpa en egen lägenhet här i stadsdelen. Flytten dit gör hon under allhelgonahelgen och med hjälp av vänner som i motsats till henne själv har bil.

Kerstin kommer att få det slitigt på sitt håll, men vi för vår del kommer att ta firmahjälp för storstädning. Fast även vi själva kommer att behöva göra en ganska stor arbetsinsats, när vi nu till exempel åter kommer åt en rad av våra många bokhyllor och skivhyllor plus skåp och andra förvaringsutrymmen, som Kerstin har disponerat.

Detta säger jag inte med en lättnadens utan snarare saknadens suck.

Det blir andra gången i livet vi tar adjö av dottern, den här gången också av hennes barn.

2 kommentarer

  1. Det var också fem banankartonger med krukväxter i packningen.

    Comment by Birgitta Dahl — 2015 10 06 20:07 #

  2. Skönt att flytten tillbaka till stan har gått bra, men jag förstår att det kommer att bli tomt utan dotra och barnbarnen. Men dom hamnar inte så långt bort, som jag förstår – vilket ju är bra.
    Ja, nu är det onekligen höst… första frosten igår natt, vilket syntes på den då tillfälligt vita gräsmattan. Bara 1 grad klockan 7, brrr. Då fick hojen stå för min del.

    Comment by Maggan — 2015 10 07 17:08 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^