Estland i Aftonbladet Kryss & Quiz

17 september 2015 8:29 | Media | 2 kommentarer

Jag är road av att lösa korsord – har kanske just den breda allmänbildning som krävs för ett framgångsrikt krysslösande. Så ofta löser jag samtliga kryss i veckans nummer av Aftonbladet Kryss & Quiz, dock med undantag för Sportkrysset, detta eftersom idrott ligger utanför det jag är intresserad av.

Jag har just klarat av veckans utgåva och har då åter igen slagits av hur ofta mitt gamla hemland Estland på olika sätt figurerar i det här kryssmagasinets korsord. Jag har inte orkat fingranska varje kryss, men utan större besvär hittar jag tre exempel i veckans utgåva, där jag alltså har löst alla kryss utom det med sporttema.

I Helene GustafssonsMat” hittar jag nyckeln ”Man på Dagö”, som förstås har svaret EST.

Johan Engström har som huvudperson i Litteraturkrysset den svenskestniska författarinnan BEA UUSMA, och här ska vi också känna till hennes roman ”MIN KÄRLEKSHISTORIA”.

Den av konstruktörerna som oftast, och på ett sätt som vittnar om kunskap, i sitt ”Svåra krysset” har med estlandsanknutna saker är Bertil Johansson. Fast den här gången skojar han lite med oss. Jag, som kan estniska, förstår först inte vad STORLEK I ESTLAND ska bli – inget estniskt ord som vore tillämpligt som svar passar in. Men sen går det upp ett ljus – den gode Bertil Blues skojar med oss. Svaret ska bli STL, vilket mycket riktigt finns i Estland.

2 kommentarer

  1. Roligt att höra att du har behållning av mina kryss Enn.

    Comment by Bertil Blues — 2015 09 21 11:29 #

  2. Till Bertil Blues: Dina kryss löser jag faktiskt varje vecka.

    Comment by Enn Kokk — 2015 09 21 15:34 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^