Coop byggvaror tar marknad i Norge

5 september 2015 18:32 | Handel | Kommentering avstängd

Jag har tidigare skrivit om den expansiva och framgångsrika norska konsumentkooperationen men då med inriktning på livsmedelshandeln – jag har bland annat berättat att norska Coop har övertagit den norska grenen av ICA.

Men medan den svenska kooperationen smalnar av i riktning mot livsmedelshandel – senast sålde man bokhandelsjätten Akademibokhandeln – upprätthåller den norska kooperationen bredden och växer även i andra sektorer än livsmedelshandel. Den norska affärstidningen Dagens Næringsliv berättar om att Coop Obs! Bygg under de senaste fem-sex åren har öppnat byggvarubutiker med en yta om 170.000 kvadratmeter. I fjol växte de här byggvaruhusen med 25 procent, och nu i sommar har de växt med ytterligare 13,5 procent. Byggmarknaden i Norge växer i snitt med fem procent per år.

Det här gör att konkurrenterna, till exempel finskägda Byggmakker har börjat svettas och nu också investerar och moderniserar. Men Coop håller på att erövra tredjeplatsen bland byggvarubutikerna. Som ett viktigt konkurrensmedel använder man sig av låga priser.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^