Sannfinländare: Skicka alla flyktingar till Åland!

28 augusti 2015 17:58 | Politik | 4 kommentarer

Perussuomalaiset (Sannfinländarna) är som bekant varken vänner av landets svenska minoritet eller av flyktingar.

En av partiets riksdagsledamöter, Teuvo Hakkarainen, skriver på sin facebooksida, att de flyktingar som är på väg till Finland kunde skickas till Åland. Han motiverar detta med att Åland är Finlands rikaste landskap men trots detta får stora statsbidrag.

Samme Hakkarainen har tidigare föreslagit att alla homosexuella och alla somalier också skulle placeras på Åland.

4 kommentarer

 1. Är det så trångt på det finska fastlandet ?
  Eller är det bara lågt i tak…?

  Comment by Bosse — 2015 08 28 21:38 #

 2. Om detta är de sanna finländarnas inställning får de gå med på att Finland återförenas med Sverige. Trots att Finland aldrig har ansetts ockuperat av Sverige, utan som en del av Sverige, har Finland aldrig varit en del av vare sig Götaland, Svealand eller Norrland.

  Precis som Dalälven alltid har varit en gränsälv mellan Svealand och Norrland, har skiftet öster om Åland varit ett gränshav mellan Svealand och Finland, tills Finland, Åland och östra Tornedalen avträddes till Ryssland efter kriget 1808 – 1809.

  Det var mycket nära att krig brutit ut mellan Sverige och Finland 1918, sedan finsk trupp utan egentlig rätt hade landstiget på Åland. Det var risken för en engelsk intervention till stöd för Finland som fick Sverige att avstå från att försöka återta Åland.

  Under senare tid har inga svenska regeringar velat ha tillbaka Åland. Det skulle bli en lika dyr affär för svenska skattebetalare som nu för finska skattebetalare.

  Comment by Lars Flemström — 2015 08 28 22:59 #

 3. Första meningen i min föregående kommentar, ska förstås lyda så här:
  Om detta är de sanna finländarnas inställning får de gå med på att Åland återförenas med Sverige.

  Comment by Lars Flemström — 2015 08 29 1:50 #

 4. Lars Flemström: Varför skulle vi vilja ha något av Finlands territorium? Ett grått och tråkigt land med ett språk som inte har någon som helst anknytning till vårt eget. Gärna en skandinavisk union med våra grannar Danmark och Norge men låt Finland vara vår buffertzon mot Putin och hans galenskaper.

  Comment by Leif — 2015 08 30 7:28 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^