Sommar i P1 med Sanna Lundell

18 juli 2015 22:24 | Media, Musik, Ur dagboken | 4 kommentarer

Jag läser regelbundet Ulf Lundells blogg. Den har sommaruppehåll just nu, men jag har där läst de ilskna och såriga inlägg han skrev om eller om man så vill mot dottern Sanna Lundell, också det han senare raderade. Förhållandet mellan honom och Sanna, dotter i det tidiga äktenskapet med Barbro Zachrisson, verkar inflammerat.

Jag har nästan allt Ulf Lundell har gjort på skiva, har också läst en del tidiga romaner av honom, men Sanna Lundell har jag bara tillfälligtvis läst i Aftonbladet. I sitt Sommar-program i dag tog hon upp alkoholbruket i hemmet men svartmålade för den skull inte någon av föräldrarna, såg sig själv mer som en produkt av ett svart arv, svårt att leva med och hantera.

Och utan att närmare känna varken henne eller hennes föräldrar (alltså personligen) är det lätt att se, att hon tycks bära vidare ett ok: Hon är särbo med den i det här avseendet inte heller problemfrie Mikael Persbrandt och har, utöver de två barn hon har med honom, dessutom sen tidigare ett barn med Wille Crafoord.

Men allt det här verkar mer vara fall för min son som är psykolog än för mig som primärt är intresserad av Ulf Lundells musik och, i någon mån, prosa.

I sitt sommarprogram spelade Sanna Lundell dottern Olga Crafoord LundellsValborg” men inget av Ulf Lundell. Bland de artister hon spelade fanns Eva Dahlgren, Joan Armatrading, Patti Smith, Nina Simone, Joni Mitchell och Sofia Karlsson. En av bekännelserna i Sanna Lundells program var att hon ser sig som feminist.

4 kommentarer

 1. Den yngre generationen sommarpratare har
  uppenbarligen ingen relation alls till klassisk
  musik. Ett resultat av den nedlagda musikunder-
  visningen i nutida svensk skola?

  Comment by Anders Nilsson — 2015 07 19 18:52 #

 2. En fullt berättigad och viktig fråga!

  Comment by Hans G Eriksson — 2015 07 22 14:07 #

 3. Sanna Lundells intressanta tänkvärda program är min Sommarfavorit. Men jag har inte alls lyssnat så flitigt som du. Liza Marklund gillade jag också.

  Comment by Eva Swedenmark — 2015 07 24 18:10 #

 4. Till Eva Swedenmark: Min ambition är att, nu som några tidigare somrar, lyssna på samtliga Sommar-program och skriva om dem, om så väl talat innehåll som valet av musik. Det binder mig men är också ganska roligt.

  Comment by Enn Kokk — 2015 07 24 20:42 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^