Sommar i P1 med Leila Lindholm

16 juli 2015 15:39 | Mat & dryck, Media, Musik, Ur dagboken | 1 kommentar

Många av dem som plockas ut för att göra radions Sommar är kändisar från något område, i Leila Lindholms fall TV-kock. Föga förvånande berättade hon lite om sina erfarenheter av att jobba på krogar – i hennes fall Operakällaren, Melker Anderssons, Fredsgatan 12 och Ulla Winblad, också Aquavit i New York. Men sällan fick det här atmosfär och konkretion; dock fanns det ett par undantag: lite mer berättade hon om sina erfarenheter från Aquavit, och så berättade hon om den könsförnedring hon mötte när hon som 20-åring sökte jobb. En del annat som hon berättade om sitt yrkesliv hade lite för mycket karaktär av marknadsföring.

Det var lovvärt att hon också berättade om sin familjebakgrund. Ett lovande men inte riktigt fullföljt led i detta var berättelsen om hennes marockanske far, som hade försvunnit ur hennes och moderns liv och som hon därför aldrig hade lärt känna. När hon till slut tog mod till sig och försökte ringa honom, svarade någon som visade sig vara hennes halvsyster, en person hon inte ens kände till fanns. Pappan fanns i Marocko.

En del av programmet ägnade hon åt mamma, mormor och den ”farmor” hon vad jag förstår fick genom moderns omgifte. De hyllades som människor, och Leila Lindholm spelade skivor som tillägandes dem: ”Kärleksvisan” med Sarah Dawn Finer, en orkestersvit av Johann Sebastian Bach och ”Dancing In the Dark” med John Legend. Marvin Gaye, Agnes och Ray Charles kan nämnas som exempel på att det fanns ytterligare spridning i den musik hon spelade.

1 kommentar

  1. Så kom den första anmälan till granskningsnämnden: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article21144841.ab. Aftonbladets Karin Ahlborg kallade för övrigt Leilas sommarprat för ”ett rekordlångt reklaminslag”: http://www.aftonbladet.se/sommar/article21127167.ab

    Comment by Jan — 2015 07 20 18:38 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^