Sommar i P1 med Kjell Enhager

8 juli 2015 13:08 | Media, Musik, Ur dagboken | 1 kommentar

Kjell Enhager är föreläsare, ledarskapskonsult och golfinstruktör, och den här kombinationen gör mig inte direkt positivt inställd när jag börjar lyssna på hans Sommar-program. Som så ofta, när det gäller företrädare för idrottsvärlden som sommarpratar, lyckas han heller inte fånga mitt intresse, när han berättar om sina erfarenheter därifrån – en del av det han berättar har också lite för mycket karaktär av marknadsföring.

Men jag hör noga på och hittar till och med i den här delen av programmet saker som jag finner både rimliga och intressanta, till exempel hur han på psykologvis – han är inte psykolog – förlöste golfesset Annika Sörenstram, som ibland såg ut att medvetet lägga sig under sin prestationsnivå: Enhager fick Sörenstam att erkänna, att hon var livrädd för att hålla tack/segertal!

I fråga om en del annat, framför allt mot slutet av programmet, höll sig Enhager till annat än yrkesrollen, och här blev han mänsklig och intressant. Ett exempel är historien om dotterns skolkompis, som miste sin mamma och som inte hade någon att tala med om detta. Hon tog tacksamt emot Kjell Enhagers erbjudande om att bli en vuxen samtalspartner.

Enhagers musikval var, de många kända artistnamnen till trots (Bruce Willis, The Eagles, Elvis Presley, till och med Bruce Springsteen), för smörigt för min smak. ”Good Vibrations” med The Beach Boys är själva sinnebilden för det här.

Men han spelade också några låtar, som jag kände mer för: den svängiga ”Candyman” med Christina Aguilera, ”Love Me Like a Rock” med Paul Simon och The Dixie Hummingbirds och så, trots dess smörighet, ”The Great Pretender” med Freddie Mercury.

1 kommentar

  1. Påminde om Bengt Barons sommar program.
    En expose i ego.
    Jag har varit på såna där teambuilding-
    kurser som arbetsgivare tvingat iväg en
    på. Oftast of no value.

    Comment by Fredrik — 2015 07 08 15:49 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^