En ensam vecka

3 juli 2009 17:38 | Mat & dryck, Resor, Trädgård, Ur dagboken | 3 kommentarer

I söndags morse åkte alltså Birgitta till Schweiz för två miljöseminarier tillsammans med många av dem hon hade som kolleger eller av dem som på hennes tid som miljöminister arbetade med de här frågorna inom FN-systemet.

Jag hade föresatt mig att uträtta storverk både med min del av årets storstädning och med trädgårdsarbetet, men det gick trögt åtminstone till att börja med. Skälet till det senare var att jag var dunderförkyld: en långvarig hosta övergick i snuva och feber – nej, inte övergick förresten, kompletterades med. Saken blev inte bättre av värmeböljan. Det var ibland oklart om det var den häftiga utomhusvärmen eller febern som fick mig att somna, så fort jag la mig ner på sängen för att till exempel läsa tidningen.

Nu är jag tillbaka på ruta ett: snuvan och febern är borta, men jag hostar, framför allt när jag byter sysselsättning och tempo: när jag lägger mig ner på eller i sängen, när jag sätter mig framför TVn, när jag pustar ut vid trädgårdsbordet efter att ha klippt gräset.

Klippt gräset har jag gjort i två omgångar, i går och i dag. Nu ser gräsmattan, också de restaurerade och nysådda delarna, riktigt fina ut.

Dessutom har jag putsat fönster, blankat den gamla vedspisen samt diskat alla pryttlar som som står på den och på spiselkransen, dragit fram elspisen samt gjort rent under och bakom den och i ugnen, storstädat sovrummet och datorrummet samt, sent i går kväll, gjort en vanlig veckostädning av resten av huset.

I förmiddags hann jag också, innan Birgitta kom ut hit med bussen från Uppsala, plocka in tre buketter, två av dem med pioner och rosor som bas, den tredje med en kärna av blå blommor och så kvistar av blommande fläder, obeständiga men ack så vackra så länge det varar.

Det är skönt att ha sällskap igen. Jag klarar mig utmärkt också på egen hand, men efter så många årtionden tillsammans är det ännu roligare att ha Birgitta här att prata med och göra saker tillsammans med.

I kväll ska vi basta.

Efter bastun svalkar vi av oss i stolarna under plommonträden, medan vi läppjar på var sin Dry Martini.

Senare i kväll vill jag också smaka på den calvados hon hade med sig från Genève.

Men dess förinnan ska jag bjuda henne på middag.

3 kommentarer

  1. Jag tycker det är väldigt fint när du skriver om ditt och Birgittas långa liv ihop.

    Comment by Eva Swedenmark — 2009 07 03 20:55 #

  2. Till Eva Swedenmark: Tack, Eva! En del mer partiinriktade och politiskt inriktade människor bannar mig emellanåt för att jag inte i deras ögon tillräckligt mycket analyserar och agiterar. Men jag tror att alltihop – till exemepel det politiska och det privata – hänger ihop; mina många läsare upplever min blogg som äkta, något som handlar om både den stora världen och den lilla världen. Och alla som förstår sammanhangen här i livet förstår ju att det är så att det här med en privat relation ibland faktiskt för en enskild människa är den stora världen!

    Comment by Enn Kokk — 2009 07 03 21:54 #

  3. Måste få instämma. Jag blir så glad, nästan rörd när jag läser dina rader, det lyser kärlek om dem.

    Comment by Simone Olofsson — 2009 07 03 22:55 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^