Birgitta kom hem med ena ögat starropererat

15 juni 2015 16:08 | Ur dagboken | Kommentering avstängd

Birgitta tog bussen in till Uppsala i går kväll. Hon hade tid för starroperation – grå starr – på Akademiska sjukhuset i morse, så för att spara tid sov hon över i lägenheten inne i stan.

Jag såg ju att hon var nervös och gjorde därför mitt bästa för att lugna henne: Starroperationer är ganska banala och ger nästan alltid önskat resultat. (Fast hon vet ju, att det där osannolika också kan inträffa. Jag fick inte full syn tillbaka, när jag en gång i världen fick motsvarande operation, också på Ackis.)

I dag ringde hon, vid det laget redan på bussen till Öregrund: Jo, allt hade gått bra. Visserligen sved det i ögat efter operationen, men hon kunde genast konstatera, att synskärpan på det opererade ögat hade blivit bättre, även om det var lite konstigt att ögonen nu fungerade olika.

Fast det senare rättas ju till i augusti, när det andra ögat också opereras.

Jag hade lunchen framdukad, när hon anlände, och jag erbjöd mig att också diska, vilket hon tacksamt tog emot.

Och medan jag diskade, somnade hon på sin säng.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^