Skolavslutning, och sommarlovet börjar även för morfar

10 juni 2015 23:06 | Resor, Ur dagboken | 2 kommentarer

I måndags kväll åkte jag och Birgitta till Uppsala för att för sista gången den här terminen hjälpa till med att få i väg Viggo och Klara till skolan.

I dag var det skolavslutning, och Kerstin tog själv hand om morgonsysslorna och följde sen Klara till hennes skolavslutning. Viggo, som har gått ut sexan, har gjort det i områdets högstadieskola.

Men vi var hemma och tog emot barnen – Kerstin måste ila i väg till sitt jobb.

Först hem kom Viggo, och han såg nöjd och glad ut, och strax förstod vi varför: Han hade fått sitt livs första betyg, och det var inget att vara ledsen över.

Sen kom också Klara, lika glad i hågen. Hon får inget betyg i vanlig mening, men hon hade fått ett skriftligt omdöme från skolan, där det konstaterades, att hon i sitt skolarbete visade ett antal riktigt fina egenskaper.

Birgitta och jag gav barnbarnen var sin slant att fritt förfoga över under sommaren – Klara fick dessutom en extra slant av mormor för att under sommaren vattna blommorna på mormors balkong.

Birgitta skulle stanna i stan en natt till, eftersom hon i kväll skulle gå på konsert med äldsta dottern, Anna.

Själv sa jag hej då till barnbarnen, hälsade dem välkomna att komma och hälsa på i Öregrund och gav mig sedan i väg till öregrundsbussen.

På vägen ut kände jag för första gången på länge den där sommareuforin jag alltid greps av när jag på den tiden jag jobbade var på väg till Öregrund för midsommarfirande och några veckors semester.

2 kommentarer

  1. En riktigt skön sommar önskar jag er båda!

    Comment by Kent — 2015 06 11 17:59 #

  2. Till Kent Skoog: Detsamma till dig!

    Comment by Enn Kokk — 2015 06 11 20:59 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^