Estland: Formering av styrkorna inför partikongressen pågår

25 maj 2015 16:58 | Politik | Kommentering avstängd

Estniska medier tycks inte heller vara säkra på hur striden om ordförandeskapet i Sotsiaaldemokraatlik Erakond (Socialdemokratiska partiet) kommer att ända vid partiets kongress den 30 maj i Pärnu. Men i tidningen Postimees finns i dag en artikel om de kända partiföreträdare, som har tagit ställning.

Den sittande partiordföranden, till lika försvarsministern i en borgerligt dominerad koalitionsregering Sven Mikser, stöds av bland andra tidigare ministern Ivari Padar och nuvarande talmannen Eiki Nestor, båda före detta partiordförande. Till Miksers anhängare hörs också två ministrar, hälsovårds- och arbetsmarknadsminstern Rannar Vassiljev och kulturministern Indrek Saar – Saar har tidigare varit partisekreterare. Ytterligare mikseranhängare är riksdagsledamoten Kalvi Kõva och tartupolitikern Kajar Lamber. Även ordförande för Estlands motsvarighet till SSU sägs stödja Mikser, men ungdomsorganisationen verkar vara delad mellan de båda lägren.

Jevgeni Ossinovski stöds av den mycket lyskraftiga näringsministern Urve Palo och den förra ministern Helmen Kütt (numera i riksdagsgruppens ledning) samt riksdagsledamoten Heljo Pikhof, som alla hör till kretsen av partiets mest kända kvinnor. Bland Ossinovskis manliga uppbackare hittar man Tõnu Ints, lokalpolitiker i Tartu.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^