Tvetydigt tydbart igen

19 maj 2015 12:09 | Media | Kommentering avstängd

Under en period, en alltför lång sådan, har Tvetydigt i Aftonbladet Kryss & Quiz gjorts av Mikael Robertsson. Hans märkliga, ibland helt privata verkar det som, associationsbanor har totalkvaddat den popularitet Sarah Kinmans Tvetydigt hade. Efter Robertssons övertagande av Tvetydigt slutade jag, och att döma av de instämmande kommentarerna till min kritik här på bloggen många andra, helt sonika att ens öda tid på det här krysset.

Redaktören för Aftonbladet Kryss & Quiz kunde ju ha lyssnat på vad jag och andra vana krysslösare sa, men nu verkar verkligheten ha hunnit i kapp henne. Bakom det faktum att Tvetydigt i det senaste numret av Aftonbladet Kryss & Quiz inte längre görs av Mikael Robertsson ligger säkert att antalet insända lösningar, rätta dessutom, sjönk som en sten.

Så i veckans nummer av Aftonbladet Kryss & Quiz görs Tvetydigt i stället av Tomas Widmark, en habil kryssmakare. Tvetydigheterna är nu ganska fyndiga, sådana som RACKARUNGE = BUSKIS och BLIR TAGEN VID SLUTPUNKTEN = MÅLTID, och också andra nycklar/svar (som OLJEKÄLLA = LIN) vittnar om att den här konstruktören har sinne för genren.

Men i Sarah Kinmans klass är han ändå inte riktigt. Är det så som en del andra kommentatorer har varit inne på, att Aftonbladet Kryss & Quiz portar konstruktörer, som vill ha betalt i proportion till sin förmåga?

Det kan inte löna sig i längden.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^