Ärligt. Och ömsint

18 maj 2015 12:40 | Media | Kommentering avstängd

Jag är en gammal man som under nästan hela mitt liv har läst och skrivit.

Allt som jag har tagit del av har inte varit värt läsmödan, men i dag hittade jag, på Dagens Nyheters Namn och Nytt, en text som gick rakt in i mitt hjärta, ”Min brors öde och minnesorden”, skriven av Bengt Nyström.

Han hade i den dödsruna han skrev över sin döde bror skrivit som det var: brorsan söp ihjäl sig och dog med flaskan i hand för livsviljan hade slocknat.

Så ärlig fick man inte vara i en dödsruna, detta trots att minnesorden över brorsan också var kärleksfulla och ömsinta. I DN formulerar han det så här:

”Jag är stolt över min bror för han var till skillnad från mig mycket duktig och idog när det gällde arbete. Dessutom var han genomsnäll, hjälpsam och ville alla väl, men för att bekämpa demonerna i de svarta nätterna och fördriva dagar utan mening såg han ingen annan lösning än att dricka brännvin.”

Och så minns han i den här lilla texten, hur brorsan i nästan redlöst tillstånd på julafton lyckades slå Bengts telefonnummer och ändå framföra den där årliga önskan om att ”du fåå ha en jävla go juull bossan”.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^