Ísland hade en hygglig låt – men juryn var åt Hekla

12 maj 2015 22:28 | Varia | 1 kommentar

Jag har med stigande undran lyssnat mig igenom ytterligare ett presentationsprogram med låtar som ska tävla i Eurovision Song Contest.

Inte någon enda av låtarna fastnade omedelbart i musikminnet, och jag tvivlar på att ni som läser det här heller kan nynna någon av dem, förutom då Måns Zelmerlöws bidrag, som vi här i Sverige nu har hört så många gånger att också vi snart kan betraktas som heroes of our time.

Jag är inte säker på att heller Íslands bidrag kan räknas som en schlager, men om vi bortser från det, var ”Unbroken” med Maria Olafs den kanske bästa låten.

Den svenska juryns ranking förstod jag mig annars inte på i dag heller. Ta det sista bidraget som exempel: I och för sig såg Ann Sophie, som sjöng det tyska tävlingsbidraget, ut som om hon inte skulle vilja vara där, men själva låten var inte så dålig som de poäng den fick indikerade.

Vem kommer att vinna i finalen och varför?

1 kommentar

  1. ESC är numera mest en tävlan i dålig smak. Vem som vinner är ganska likgiltigt. Snarare är det väl så att det är en fördel att inte vinna eftersom det skulle innebära ett stort ekonomiskt och organisatoriskt åtagande.
    ESC har inte bara nått botten utan också passerat den, för att parafrasera Ann Wibble…

    Comment by Jan — 2015 05 13 12:42 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^