Trädgård och musikalisk bakgård

28 april 2015 23:01 | Mat & dryck, Media, Musik, Politik, Trädgård, Ur dagboken | 4 kommentarer

Det blev mycket TV i kväll.

Mer av en slump såg jag en del av ”Go’kväll” – fastnade där för ett par inslag om trädgård och odling: dels råd från den kunniga Gunnel Carlson, dels ett besök i Tage Andersens orangeri, fyllt av kamelior.

Uppfylld av detta fortsatte jag med att efter Rapport se även det nya programmet ”Trädgårdstisdag” med Pernilla Månsson Colt som programledare. Det kommer jag aldrig att göra igen, eftersom programmet var en salig röra av restaurering av ett uthus (med hjälp av grejer som de flesta människor inte har), udda matlagning och lite om odling, främst gödsling. De medverkande, framför allt damen i de egendomliga trädgårdskläderna, får för min del gärna hamna i gödselstacken.

Sen såg jag ytterligare ett presentationsprogram av låtar som ska tävla i Eurovision Song Contest. De bedömdes av en liten jury, som bestod av tidigare deltagare i de svenska schlagerfinalena, bland annat Christer Björkman, och leddes av Sarah Dawn Finer.

Den här gången förstod jag mig inte på deras preferenser.

I mina öron lät i och för sig Österrikes bidrag ”I Am Yours”, som framfördes av The Makemekes, ganska bra. Så också i deras, men den hamnade inte tillräckligt högt upp i deras sammanvägda rankinglista.

Ännu längre ner i den hamnade Ungerns bidrag, ”Wars For Nothing” med Boggie (Boglárka Cseme). I mina öron hade den här låten den överlägset bästa melodin.

Jag gör verkligen inte det valet för att jag skulle gilla den politik Ungern för, och jag begriper därför inte de reservationer den här bedömningsgruppen gjorde mot Ryssland, alltså dess politik, inte dess tävlingsbidrag (som jag själv inte fann så bra som de gjorde).

Eurovision Song Contest är en tävling i populärmusik, inte politik. Och inte heller i dans, koreografi, ljuseffekter et cetera skulle jag vilja tillägga.

4 kommentarer

 1. OT. I en reklamruta i din blogg uppmanas man att uppdatera drivrutinerna för XP alldeles gratis. Väldigt frestande, men kan man lita på att det är helt oskyldigt. Någon som provat?

  Comment by Lasse H — 2015 04 29 17:41 #

 2. Till Lasse H: Ingen aning.

  För egen del har jag inget med urvalet av annonser att göra.

  Comment by Enn Kokk — 2015 04 29 20:36 #

 3. De annonser som dyker upp på bloggen är individuella och baserade på bloggläsarens egna surfvanor som registreras av webbläsaren. Således kan inte alla se samma annonser.

  Comment by Jan — 2015 04 29 23:44 #

 4. Håller med om att Trädgårdstisdag var riktigt uselt i tisdags. Den här nya inredarmänniskans deltagande i programmet kan verkligen ifrågasättas. Botten!

  Comment by Maggan — 2015 05 01 14:56 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^