Nu flyttas Aalborg till Norge

22 april 2015 22:45 | Mat & dryck | Kommentering avstängd

Må vara att Aalborg Akvavit numera är i svensk ägo – det är svenska Ratos som i huvudsak äger den från början norska Arcus-gruppen, som, efter ett först svenskt (Vin & Sprit), sedan ett franskt (Pernod Ricard) ägarmellanspel, har tagit över kronjuvelen bland danska snapsar.

Men nu förs Aalborg Akvavit även tillverkningsmässigt över till Norge. 83 års tillverkning i Danmark av Aalborg – givetvis i Aalborg – är därmed slut. Samma öde röner bittern Gammel Dansk, som har funnits sen 1964.

Arcus, förr i världen ett statligt företag, har många bra produkter, så det är inte det. Men det här att flytta tillverkningen av de här dryckerna, nationella kronjuveler på sitt område, utomlands är faktiskt kriminellt.

Jag hoppas Ratos går i drickat!

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^