På bokrean, till slut

18 mars 2015 18:13 | Barnkultur, Deckare, Prosa & lyrik, Ur dagboken | 3 kommentarer

Det har inte blivit av att gå på årets bokrea förrän nu. Det visade sig vara lönsamt: Akademibokhandeln/Lundeq tog 50 procent av reapriset på det de hade kvar. Och jag fick god hjälp av en av de äldre damerna där med att hitta det jag ville ha av det som fanns kvar.

Och jag fick faktiskt ihop två hela plastkassar med böcker, som jag staplade på varann i min tantvagn. Hälften gav jag till hustrun, hälften behöll jag själv. Bland det jag behöll för mig själv finns till exempel Jan Kjaerstad, Jean Genet och två böcker av Don DeLillo och så en bok av Anita Salomonsson – jag såg att hustrun kastade begärliga blickar på den, men hon får naturligtvis låna den.

Och så blev det en deckare av Michael Connelly, en av de få jag redan inte har.

Åt hustrun köpte jag Arnaldur Indriðasons senaste deckare, men det var inte någon reabok. Vi håller honom båda högt som deckarförfattare, en av Nordens bästa för närvarande.

Jag hade tänkt köpa några barnböcker också för presentbruk åt barnbarnen, men det reabeståndet var mycket utplockat.

3 kommentarer

  1. Jag tror att det är sista veckan på bokrean. Halva reapriset är ju alltid ett fynd. Jag noterar dock att utbudet är mindre än det brukar vara. Åtminstone i min lilla stad.

    Comment by Jan — 2015 03 18 20:36 #

  2. Enn, hinner du verkligen läsa alla dina böcker? Du måste läsa svindlande snabbt. Jag kom också hem med en hoper reaböcker, igen, men de förblir oftast liggande. Det är ju så mycket som ska läsas här i världen. Jag läser som en snigel.
    När jag ser Lotta Olssons till brädden och bredden fyllda boksida i DN frågar jag mej varje gång: har hon läst ens en bråkdel av alla de böcker hon skriver om? Tillåt mej tvivla.

    Comment by HO — 2015 03 19 20:59 #

  3. Till Hans O Alfredsson: Inte alla naturligtvis. Men jag älskar att läsa. Och för att tala om mig själv: De böcker jag har skrivit om här på bloggen – se ovan under Barnkultur respektive Prosa och lyrik – har jag verkligen läst.

    Comment by Enn Kokk — 2015 03 19 23:00 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^