Fler fina stenpartiväxter

19 juni 2009 13:31 | Trädgård, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Matti och Karin uppvaktade mig med ett par kassar fina stenpartiväxter, inköpta hos Brunnsvikens trädgård.

Där fanns till exempel lågväxande (5 cm) vit Bitterrot (Lewisia nevedensis) och rosaröd Högsglim (Silene schafta), 15 cm.

Jag tänker hitta en solig plats åt min nya Axveronika (Veronika spikata), ”Rotfuchs”, rosenröd, 30 cm, liksom åt det nu andra exemplaret av Strandtrift/Gräsnejlika (Armeria maritima), den här gången ”Düsseldorfer Stoltz”, mörkrosa, 15 cm.

I fonden, mot berget, hamnar nog mitt exemplar av Blodfingerört (Potentilla atrosanguinea), röd, eftersom den är hög, 40 cm. Ganska hög, 35 cm, blir också Fjällbrud (Saxifraga cotyledon), ”Southside Seedling”, 35 cm, som redan nu blommar i fina vita rosetter med röda prickar.

En första början på min planerade bergeniabarriär mot invaderande Knölklocka fanns där också, en Hjärtbergenia/Jättebräcka (Bergenia cordifolia), ”Rotblum”, rödviolett, 40 cm.

Både Eds trädgård och Brunnsvikens trädgård är exempel på handelsträdgårdar som inte begränsar sitt utbud till bara det mest utslätade och lättsålda växtsortimentet. Och jag gläder mig åt att sonen, som själv bara har tillgång till balkong, har näsa för fina växter. Han berättade att damen i kassan hade sagt att han hade valt väldigt fina växter. Jag håller med!

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^