Trettondagskonsert

6 januari 2015 15:15 | Mat & dryck, Musik | 3 kommentarer

Uppsala kammarkorkester under ledning av Paul Mägi gav åter igen en festlig trettondagskonsert i Musikens hus. Det var festligt och fullsatt, och programmet bestod av idel örhängen ur den klassiska repertoaren.

Kammarorkestern var dagen till ära kompletterad med två sångsolister, sopranen Kerstin Avemo och tenoren Cataldo Caputo, och på mig imponerade Avemo allra mest: Hon intog scenen med skönsång och auktoritet i ”Care mio che il mio cor” ur Guiseppe VerdisRigoletto”. Ingenting i första delen av konserten – Bellini, Donizetti, mer av Verdi – kunde mäta sig med det, vilket också innefattar Caputos sångliga insatser.

Avemos bravur var inte mindre efter pausen, men i den delen hävdade sig också Caputo, till exempel i ”La donna e mobile” ur Verdis ”Rigoletto”.

I andra delen fanns också annat att glädja sig åt: Emile Waldteufels orkesternummer ”España” och de båda violinisternas, Klara Hallgrens och Nils-Erik Sparfs, spel i Pablo de SarastesNavarra”.

* * *

Efter konserten gick Birgitta och jag tillsammans med Bengt, Inger och AnnaStationen för gemensam middag: Anna åt råbiff medan övriga valde Biff Rydberg. Birgitta och jag drack lättöl till maten.

3 kommentarer

  1. ”…på mig imponerade Avemo allra mest” säger Enn Kokk.

    UNT:s recensent Björn G Stenberg om samma Trettondagskonsert: ”…Kerstin Avemo var den som gjorde djupaste intrycket.”

    Det är alltid lika spännande att läsa Enn Kokks utlåtande och jämföra med recensioner, som ofta kommer senare. Påfallande ofta är omdömena förenliga.

    Hoppas de här bloggtankarna från UKK:s högklassiga klassiska konserter kommer att formuleras länge än. Det finn mycket kunskap och inspiration att hämta i där.

    Comment by Hans G Eriksson — 2015 01 07 15:57 #

  2. Till Hans G Eriksson: Min personliga värdering av första delen av konserten delgav jag Birgitta redan i pausen. Sen tyckte jag alltså att Caputo klarade konkurrensen bättre i andra delen, men Avemo var en stor och positiv överraskning.

    Comment by Enn Kokk — 2015 01 07 16:07 #

  3. Enn Kokk. Jag kan bara hålla med! Så som hänt tidigare så känner jag min uppfattning bekräftad när jag tagit del av din och ibland någon annans.

    Det är en förnämlig service du ger dina följare!

    Comment by Hans G Eriksson — 2015 01 08 2:14 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^