Högertendens bland de yngsta väljarna i Danmark

5 januari 2015 12:57 | Politik | 1 kommentar

Någon vänstervind, som skulle kunna rädda en fortsatt vänstermajoritet, blåser inte bland de yngsta väljarna i Danmark. Det går medlemsmässigt knackigt både för Socialdemokratiets och Socialistisk Folkeprtis ungdomsförbund. Enhedslistens ungdomsförbund SUF är det enda ungdomsförbund på vänstersidan som sticker ut – det har ökande medlemstal, kanske för att det vågar visa profil.

Största ungdomsförbund i Danmark är Venstres Ungdom med över 2.600 medlemmar – vilket senare kanske också vittnar om att politik, speciellt politisk organisering, inte är den yngsta generationens stora grej.

Uppstickaren bland de borgerliga ungdomsförbunden är LAU, Liberal Alliances Ungdom, som har ökat med 200 medlemmar och nu är uppe i drygt 800 medlemmar.

Högerpopulistiska Dansk Folkepartis Ungdom har cirka 630 medlemmar.

KU, Konservativt Ungdomsparti, ligger på oförändrade, låga medlemstal.

Men väljarsympatierna bland de yngsta väljarna, 18-24 år, ligger åt höger – 55 procent av dem lutar åt att rösta blått vid kommande val.

1 kommentar

  1. Inte rätt rubrik, men ändå: Nu ser jag med spänning fram emot recensionen av en väldigt fin trettondagskonsert med russin ur operamenyn. Hoppas på ett omdöme om Klara Hellgrens och Nils-Eriks Sparfs soloinsatser.

    Jag blev glad att se er, Enn Kokk och Birgitta Dahl. Jag tänker på hälsoläget och musiken.

    God fortsättning på nya året!

    Comment by Hans G Eriksson — 2015 01 05 19:26 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^