Estland: Socialdemokraterna leder inte men ligger hyggligt till inför det kommande valet

22 december 2014 13:13 | Politik | Kommentering avstängd

Den opinionsundersökning som har gjorts av Emor och som redovisas i Eesti Päevaleht ser siffermässigt ganska märklig ut: Det bitvis nyliberala regeringspartiet Reformierakond och det ledande oppositionspartiet, det lätt vänsterpopulistiska Keskerakond (Centerpartiet) får båda 16 procent. På platsen efter dem kommer Sotsiaaldemokraatlik Erakond (Socialdemokratiska partiet) med 12 procent, och på sista platsen återfinner vi det nationalkonservativa och kristna Isamaa ja Res Publika Liit (Förbundet Fosterlandet och Res Publika) med 9 procent.

Men det här är säkra, icke viktade partisympatier, som i ett val där sannolikt inget ytterligare parti kommer att ta sig över femprocentsspärren, kommer att viktas upp så att de sammanlagt blir 100 procent.

Enligt en annan undersökning, gjord av Turuuuringute AS för samma tidning, ser väljarna Socialdemokraterna som en naturlig del av varje tänkbar regeringskoalition. Men den som nu existerar, den med Reformpartiet, ses av en majoritet som den bästa tänkbara.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^