Kålle 50

12 december 2014 16:26 | Mat & dryck, Politik, Ur dagboken | 4 kommentarer

Karl-Petter Thorwaldsson, Kålle kallad, fyller 50. Jag skulle ha varit på mottagningen i dag, men eftersom jag i går kväll plötsligt blev akut och häftigt förkyld och eftersom jag verkligen inte vill smitta ner festföremålet, får hustrun representera oss båda.

Jag har bett henne framföra mina varmaste hälsningar, och jag menar det verkligen.

Och det är verkligen honom själv och inte hans ämbete jag då riktar mig till. Det fanns en period då den här före detta SSU-ordföranden liksom jag själv var anställd på partiexpeditionen på Sveavägen 68, och sen dess minns jag honom med stor värme. Det här har ingenting att göra med att vi alltid skulle ha tyckt lika, men Kålle är en sån där som intresserat också lyssnar på motargument och kompletteringar till det han själv förfäktar. Och så har han värme och humor.

Kålle har heller aldrig låtit sig förhårdnas av makten; inte heller böjer han sig för formella hierarkier. I rådande politiska villervalla har jag tyckt att det har varit befriande att höra honom bibehålla en kritisk distans till Miljöpartiet.

När vi understundom har hamnat vid samma bord till exempel under kongressfester, har Kålle alltid höjt feststämningen med skrönor och minnen ur de delar av det förflutna som är gemensamma för oss. Tyvärr är jag i dag inte i skick att göra något motsvarande vid festen i LO-borgen.

Men känn min sympati!

4 kommentarer

 1. Den bästa 50-års presenten vore en skilsmässa
  mellan LO och S.

  Comment by Fredrik — 2014 12 12 18:58 #

 2. Till Fredrik Sjölin: Inte om man vill hålla kvar vid och vitalisera tanken om partiet och fackföreningsrörelsen som två verksamhetsgrenar för samma klassintresse.

  Comment by Enn Kokk — 2014 12 12 22:10 #

 3. Varför hyllas han redan i dag? Han fyller väl inte förrän om två veckor. Jag var på sätt och vis med och upptäckte honom när han som ung okänd metallarbetare och SSU:are skällde ut partiordföranden Ingvar Carlsson så det skrällde om’et i en idrottshall i Alvesta. Det var i maj 1990. Jag skrev om det.

  Comment by HO — 2014 12 12 22:55 #

 4. Till Hans O Alfredsson: Det blir väl helt enkelt svårt att samla folk om man kommer så nära julen, antar jag.

  Comment by Enn Kokk — 2014 12 13 7:44 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^