Gikt var det här

8 december 2014 18:58 | Ur dagboken | 8 kommentarer

I dag var jag på besök hos min nya husläkare. Hon hade tagit del av det läkaren på Akademiska kom fram till – att jag lider av gikt – kollade mina fötter och skrev därefter ut medicin mot nämnda åkomma, Allopurinol. Ordinationen lyder: en tablett dagligen under den första månaden, därefter två om dagen.

Jag tog vägen över apoteket, och så fort jag kom hem, tog jag den första tabletten.

8 kommentarer

 1. Hej Enn,
  har du provat nyponpulver?
  Det funkar bra på artros i alla fall, jag har själv en meniskskada som lett till artros och har mindre ont nu. Dessutom blir man pigg av alla vitaminer och mineraler och det behövs ju om man ska stå ut med det nya politiska läget!

  Comment by Pyttan — 2014 12 08 19:46 #

 2. Till Pyttan: Till det vi någorlunda ofta äter till lunch är Ekströms osockrade nyponsoppa.

  Comment by Enn Kokk — 2014 12 08 22:01 #

 3. Den diagnosen ställde väl många här redan för ett par månader sen. Och förskrev Allopurinol. Nu försvinner svullnaden och besvären snabbt.

  Comment by Birger — 2014 12 09 22:58 #

 4. Till Birger: Det är alldeles korrekt.

  Comment by Enn Kokk — 2014 12 10 7:19 #

 5. Bra att du änteligen fick rätt diagnos. Nu kommer du snart att känna dej bättre, helt säkert. Om du brukar se på Fråga doktorn i SvT på måndagskvällar, så var det en giktfråga där nyligen. Fortsätt krya, och hoppas att ni slipper gå ut i dagens stormande ruskväder; huvaligen.

  Comment by Maggan — 2014 12 10 10:04 #

 6. BRA ENN!!!
  Nu slipper jag tjata på Dig.
  Vi som har eller haft den värk Du berättade om kände genast igen sig och därför tjatade vi så innåttbomben på Dig.

  Comment by Urban Sjölander — 2014 12 10 10:30 #

 7. Till Maggan och Urban: Jag har ju just börjat ta Allopurinol, men jag hoppas att både ni och doktorn har rätt diagnos (och medicin) den här gången.

  Comment by Enn Kokk — 2014 12 10 12:35 #

 8. Allt tyder på det.
  Jag hade så ont att jag tog en sväng upp till akuten för jag trodde jag brutit något i foten.
  Inget syntes på röntgen.
  Fick några VoltarenT och ett recept på Allopurinol för 10 år sedan. Har knappt haft några liknande bekymmer sedan dess. Äter mina 2 tabletter, bägge, på morgonen till frukost. Kroppen portionerar själv ut dess innehåll under kommande dygn.
  Praktiskt!!

  Comment by Urban Sjölander — 2014 12 11 14:07 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^