Anna Hagberg roar oss – åtminstone mig

13 oktober 2014 16:18 | Media | 2 kommentarer

Fortfarande känns det särskilt roligt, när dagens stora kryss i Aftonbladet är signerat Anna Hagberg. Inte så att hennes korsord genomgående är ursvåra, men det faktum att hennes nycklar ibland kan tydas på olika sätt (typtyp = stereo; bubbeleffekt = prisras; målstart = aperitif; något man gärna är i = esse; har tavlor betraktats i = klassrum) och att man både bör kunna barnvisor (”Är du vaken Lars?”) och ha läst Ture Sventon (där ju efternamnet leder oss till det sökta ordet, ”talfel”) för att kunna lösa hennes kryss gör närkampen med hennes intellekt extra trevlig.

Ett par svåra nycklar/svar i första ordet i den första ordremsan gjorde dock att det hakade upp sig för mig. Mest problem hade jag med det lodräta trebokstavsord, vars nyckel var ”Har surfbrädor köpts för”. Jag saknade bara första bokstaven, så svaret kunde tänkas bli BUD – men varför i så fall? Svaret skulle bli något för mig mycket mer avlägset, AUD = australiska dollar. Det finns det ju en viss logik i, men – aja, baja, Anna – förkortningar, allra minst så ovanliga, bör inte användas i korsord.

2 kommentarer

  1. Korsordslösningen kan vara en skönhetsupplevelse med aha-kickar. Jag kom gång på gång tillbaka till ”bildel” och plockade isär åkdonet i dess beståndsdelar bara för att slås av att ”egg” inte skulle sökas i bilen.

    Comment by Hans G Eriksson — 2014 10 14 9:43 #

  2. Till Hans G Eriksson: Jag började lösa korsord i ganska unga år och minns den ahaupplevelse det gav mig att ordet bildrulle kan läsas och förstås på två helt olika sätt.

    Comment by Enn Kokk — 2014 10 14 12:36 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^