Sändningsuppehåll

1 oktober 2014 16:42 | Ur dagboken | 3 kommentarer

I söndags kväll funkade plötsligt inte datorn här i Öregrund längre. Internetuppkopplingen var bruten.

I måndags ringde vi vår datorleverantör och servicefirma i Östhammar, och i eftermiddags var en av killarna därifrån här och kollade vad det var för fel. Det handlade inte om någon attack utifrån utan om en komponent, ett tillbehör, som hade gjort sitt av åldersskäl. När nu det här är åtgärdat, funkar datorn som den ska igen.

Under tiden har jag haft ganska svåra abstinensbesvär, men nu när allt är som det ska igen känner jag livsgnistan återvända, inte bara till datorn.

3 kommentarer

 1. Ja, tror man inte på den lodräta andliga kommunikationen får man trösta sig på vågrät kommunikation genom en internetuppkoppling.
  Dylik uppkoppling kan ge lindring och tröst så även en livlig debatt som man annars bara kan ha med de företrädare som består av den prästerliga i den lodräta kommunikationen.
  Så att säga skämt åsido!

  Comment by Urban Sjölander — 2014 10 01 17:36 #

 2. Jamen visst är det irriterande när nätet inte fungerar. Samtidigt, när så sker, så inser man hur beroende man har blivit av att kunna knäppa på datorn när tid och lust gives. Bra att den uttjänta delen nu blev utbytt.

  Comment by Maggan — 2014 10 01 19:34 #

 3. Kan bara tacka Telia justnu då allt fungerar i de Ångermanländska skogarna.
  Ankom Lövenbyn, läs Undrom i eftermiddags och har satt in alla innanfönster.
  Vi har kvar de gamla fönstren, vissa handblåsta med sina skavanker från blåsningen kvar, det fungerar hur bra som helst bara man har lite tålamod.
  Några fönster på övervåningen har vi nya men inte nere. Snart är varmvattnet hett och ljuvligt för ett bad i karet med utsikt över gulnande lövträd och en doft av den underbara skogen, om man öppnar fönstret förståss, men det gör vi inte utan går ut på gårdens tun och drar in andan.
  Dimman ligger som en bomullskant upp mot bergen och man kan skjönja Bottniabanan mellan diset. På detta håll hör man inget men man ser en ”pil” som drar fram genom skogen på berget mittemot vårt hus.
  För en stund sedan landade planet från norr med sina bergsarbetare på äg söderut. Planen dundrar över vårt hus 4 gånger om dagen. Redan kl 7 på morron kan man vakna av dånet när morronplanet startar från Höga Kusten flygplatsen i Prästmon. Lustigt att dessa linjer per flyg är nästan fulla varje dag med resenärer som endera skall upp eller hem från gruvorna i norr. Kommer ihåg att jag som pinnpojk stakade vägar och en del av banan när jag ams jobbade i början av 1970-talet för den då kallade Kramfors/Sollefteå flygplats. Att jag sedan skulle få uppleva den ”livliga ” flygtrafik som nu är fanns inte i min tankevärld men idag gör jag det av någon outgrundlig anledning……
  Å förresten varför heter den Höga Kusten Airport?
  Lika knepigt som att allt helt plötsligt skall heta nåt med Höga Kusten att göra när vi är miltals därifrån. Att Arlanda heter Arlanda var bara en ren tillfällighet för jag tror knappast att man lade en flygplats vid platsen Arlanda bara för den hette så….eller vad tro Ni.
  Hoppas Ni får gott väder i Öregrund, byter dock inte bort min Ångermanländska plats mot något, inte ens ett hus i Öregrund……Gryss Gott.

  Comment by Urban — 2014 10 03 17:46 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^