Bara en aning fler för finskt NATO-medlemskap

27 augusti 2014 17:51 | Politik | Kommentering avstängd

Finland, med en också i övrigt stagnerande ekonomi, har drabbats relativt hårt av de importrestriktioner Ryssland har genomfört gent emot Västeuropa.

Likväl har finländarna inte i just någon större utsträckning än tidigare blivit anhängare av finskt NATO-medlemskap, detta trots att den nye statsministern, Alexander Stubb, Samlingspartiet (Kansallinen Kokooomus), i princip är NATO-vänlig.

Enligt den gallupundersökning TNS Gallup har gjort för Helsingin Sanomat är nu 26 procent av finländarna för ett NATO-medlemskap mot 22 procent i mars. Motståndarna är klart fler, 57 procent. 17 procent är osäkra. En ökad sympati för NATO-anslutning finns främst bland Centerns och De Grönas sympatisörer.

1002 personer har intervjuats i mitten av augusti.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^