Kristina Lindquist ny kulturchef på Upsala Nya Tidning

16 augusti 2014 15:15 | Media, Musik | 5 kommentarer

Upsala Nya Tidning meddelade för ett par dar sen, att tidningen har utsett ny kulturchef efter Lisa Irenius, som efter pågående barnledighet blir detsamma på Svenska Dagbladet.

För Kristina Lindquist innebär det här, att hon återvänder till det som var hennes hemstad under universitetsstudietiden. Hon är mycket yngre än jag, men vi har faktiskt träffats några gånger, bland annat vid hennes fars begravning. Förklaringen till det här är att det finns släktband mellan hennes familj och min hustrus. En gång i världen hade jag också länk till hennes blogg, men sedan gjorde hon den otillgänglig. Synd – bloggen var intressant och läsvärd.

Skrivit har hon i flera sammanhang. Bland annat har hon skrivit teaterrecensioner för både DN och UNT, och på kultursidorna i Dagens Nyheter har hon då och då skrivit samhällsdebatterande inlägg.

En allmänt radikal hållning hos henne kan man ana av att hon nu senast har haft tjänsten som chefredaktör för tidskriften Ottar och tidigare också har medarbetat i Arbetaren. I lite yngre år var hon, vad jag minns, medlem i Vänsterns studentförening i Uppsala.

När jag ovan med gillande nämnde hennes blogg, var det alltså inte för att vi i alla stycken hade identiska åsikter utan för att jag uppskattar människor som med kritisk klarsyn granskar samhället omkring oss.

Det hoppas jag att hon fortsätter med även när hon i oktober tillträder tjänsten som kulturchef på UNT.

5 kommentarer

 1. UNT har länge varit feministernas språkrör och nu blir det ännu värre. Herregud vad det är många som lider av detta påfund. Vägen till tidningens död är nu på sin sista nedfart.

  Comment by Fredrik Sjölin — 2014 08 16 15:29 #

 2. Till Fredrik Sjölin: Finns det något här i livet som du är för också? Och ska jag verkligen tolka det här som att du också är mot jämställdhet mellan könen?

  Comment by Enn Kokk — 2014 08 16 15:38 #

 3. Kristinas mamma Margareta och jag är kusiner.

  Comment by Birgitta Dahl — 2014 08 16 17:32 #

 4. Feminism är en ideologi med förklaringsmodeller för hur jämställdhet skall uppnås. Liksom det finns flera olika politiska ideologier så finns det olika dito för att uppnå jämställdhet.

  Comment by Fredrik Sjölin — 2014 08 16 23:36 #

 5. Jag har häcklat en ganska känd feminist i bekantskapskretsen för att hon då och då skriver om att en stridande part även riktat sina grymheter mot kvinnor och barn. I det fallet ser hon inte en man och en kvinna som hen.

  Jag säger inte att det är fel att säga kvinnor och barn, bara det att den som gör könsskillnad hycklar när den kallar sig feminist.

  En av vår tids största paradoxer är mixen jämställdhet OCH feminism, samtidigt. En annan inkonsekvens är jämställdhet med tillägget ”mellan kvinnor och män”. Ska könsskillnaden – som ju inte ska spela någon roll – vara av avgörande betydelse i jämförelse med alla andra egenskapsskillnader?

  Comment by Hans G Eriksson — 2014 08 17 4:41 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^