Sommar i P1 med Jesper Rönndahl

5 augusti 2014 17:12 | Media, Musik, Ur dagboken | 8 kommentarer

Jesper Rönndahl minns jag vagt från ”På spåret” i TV. I hans huvudfack, som komiker, har jag aldrig mött honom. Den rollen antog han dock även i dag, då han sommarpratade.

Dess värre greps jag aldrig av hans besserwissertema, och trots att han är komiker, skrattade jag inte en enda gång.

Och lika illa var det med musiken han spelade. Säkert! och Sven-Bertil Taube spelades i och för sig, men det mesta var högljudd och överdrivet munter musik i så snabb takt att inte ens Rönndahl som hade valt den kunde prata fortare.

8 kommentarer

  1. Synd att du inte gillade programmet. Det gjorde jag. Jag har genom mina barn skolats in i JR:s värld. Om man ger honom lite tid, är han hejdlöst rolig. Och då tycker man antagligen att programmet, med snabbprat och musik, hänger i hop riktigt bra. JR finns bla på youtube.

    Vänligen

    Niklas Tiedermann
    Hallsberg

    Comment by Niklas Tiedermann — 2014 08 06 7:46 #

  2. Jag njöt också av Jesper Rönndahls självdistanserade och självdissekerande humor. En begåvad kille som sprider positiva vibbar.

    Han fick gång på gång mina mungipor att peka upp mot himlen, trots den förödande värmen som gör sitt bästa för att bryta ner mig.

    Comment by anita lindblad — 2014 08 06 11:11 #

  3. Ett av de bästa Sommarprogrammen!!!!Vilken svada och vilken humor!!! Passar kanske inte all men många på detta forum kände nog igen sig en smula….tyvärr inte du Enn, förstår jag.
    Nu lämnar vi Ångermanlands skogar för denna gången. Det blev en lång vistelse i år. Och som Birger Norman så sant skrev i en dikt, dikten till Janne Vängman om jag inte missminner mig:
    -sommr´n ha vare nådelig…….
    Idag har termometern närmat sig de 30 som så många andra dagar under sommaren.
    Bävar för Uppsala om det blir som det har varit, vi under vindstaket högst upp i vår lägenhet….tyvärr kunde vi inte stanna längre, vi måste söka en ny lokal till butiken igen.
    ara att gilla läget och åka ner!

    Comment by Urban — 2014 08 06 11:44 #

  4. Någon ”besserwisser” var i alla fall inte Rönndahl i ”På Spåret”. Där kunde han knappt svara på en enda fråga.

    Comment by Swingthatcat — 2014 08 06 13:52 #

  5. Swingthatcat:
    Märkligt att Rönndahl gick ända till final och var nära att vinna utan att knappt svara på en fråga. Ytterst märkligt! :D

    Comment by Erik — 2014 08 06 15:29 #

  6. Precis, Erik. Jesper Rönndahl var inget uppslagsverk á la Björn Hellberg på På spåret. Men han gjorde intryck genom sitt intelligenta resonerande med partnern fram till ett många gånger riktigt svar. En del av underhållningsvärdet.

    Comment by Hans G Eriksson — 2014 08 06 17:55 #

  7. Ja, man kan uppenbarligen tycka olika. Själv uppskattade jag Jesper Rönndahls trevliga Sommar. Bra sammanhållet tema och underhållande. Jag gillar Jespers typ av humor som bygger på spännande fakta och finurliga funderingar. Musiken bestod dock inte heller av mina favoritlåtar.

    Comment by Fredrik Thorsson — 2014 08 06 19:09 #

  8. Jag noterar att det fanns andra som tyckte annorlunda än jag.

    Vad jag gör är att redovisa mina högst personliga reaktioner. Men andra får självfallet tycka på annat sätt.

    I dag har jag förresten varit på ett födelsedagsfirande i släkten, så det blev inget Sommar för mig i dag. Men jag ska lyssna i kapp.

    Comment by Enn Kokk — 2014 08 06 22:06 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^