Sommar i P1 med Henrik Stenson

31 juli 2014 15:46 | Media, Musik, Ur dagboken | 2 kommentarer

Om någon trodde att botten för årets Sommar redan var nådd – jag tänker närmast på gårdagens sommarprogram – blev han eller hon grymt överkörd med dagens program med golfproffset Henrik Stenson. Någon invänder kanhända, att jag i det fallet inte är något sanningsvittne, eftersom jag är ointresserad av sport. Men sommarprogrammen ska väl rimligen vara gjorda för en bred publik, så att effekten inte blir att de sportintresserade lyssnar på program som liknar sportsidor och filatelisterna får sitt med stämplar och tandningar och allt?

Det här programmet innehöll golf, golf, golf, så att man till slut trodde att den här Stenson hade en liten golfboll sittande överst uppe på halsen.

Tänk om han kunde ha berättat något intressant till exempel om sitt och familjens liv i Dubai. I stället tvingades vi lyssna på anekdoter från golfens värld, dess värre inte ens roliga.

Nu blev det bestående minnet att han läste ur ett manus.

Ibland kan man som recensent jämna ut hårda omdömen om det talade innehållet genom att lyfta fram musikvalet. Men i det här fallet drunknade sådana som U2 och Bruce Springsteen i popskvalet.

2 kommentarer

 1. Gillar din golfbollsmetafor!

  Jag gav upp efter en halvtimme. Det verkar ha varit ett korrekt beslut. :-)

  Comment by anita lindblad — 2014 07 31 22:09 #

 2. Nja som gammal golfspelare, började 1972 och slutade 2008, kan jag i viss mån skratta åt vissa anekdoter men han var ju så förbenat tråkig. Får erkänna att han inte heller fick mig att lyssna speciellt länge.Fick ett lass grus på tidig eftermiddag så det fick ta min tid i anspråk istället. En ny uppfart till huset med grövre grus kom på plats. Vattnet tar med sig det tunnare gruset och det bildas en grop med finsand i slutet av uppfarten. Inte så bra men just där men på gräsmattan, står den fantastiska svartvinbärsbusken som verkar ha trivts där sedan säkert 1930-talet. Den ger stora svarta bär sotora som tumnaglar ibland och vi åker sällan hem innan de är färdiga att brandsakattats av oss. Eller mig för den delen då hustrun inte tycker om att plocka från buskar. Men ränna ute i skogen och plocka blåbär det gör hon med glädje. Just nu ett dussin syltburkar färdiga och i det varma köket, vi eldar i vedspisen som oftast får vara den matlagningsplats i vårt hus. Även en dylik varm sommar, jag inbillar mig att huset mår bra av stockvärmen.
  Nu skall det bli blåbärspaj till dagens kräftskiva med de bofasta grannarna och vännerna som betyder så mycket för oss. Hjälpsammare personer får man leta efter. Till oss kommer de med hjälp till installationer och råvaror till spisen, veden den fattiges rikedom, som tack vare dem fyller vår vedbod varje säsong. Fick låna en vedkap för många år sedan nu, men man vill inte ha tillbaka den samtidigt drog man in 380 volt till den.
  Tala om att man ville att vi skulle bli självförsörjande. Häromåret fick jag en mms-bild på en hög med stock. Jag kunde skönja vår vedbod på bilden och texten löd -Varsågod här får du sommarjobb!! Man tackar och bugar!!
  Så i Tätte-land finns det riktigt godhjärtade människor, dock är man inte vare sig högdragen eller inbilsk i den här delen av Ådalen. Nej, här råder en stolthet och arbetsiver sällan blandad med annat än nyttigt gnäll om hur jävligt allt kan vara, allt enligt Po Tidholm som gav just den detaljen ett ansikte i sitt Sommarprogram.

  Comment by Urban — 2014 08 01 12:14 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^