Sommar i P1 med Christian Falk

26 juli 2014 16:17 | Media, Musik, Ur dagboken | 1 kommentar

Christian Falk känner jag mest till genom skivorna med Imperiet, där han var basist (men också förstås som signaturmakare till nyhetsprogram i TV). Jag är mindre bekant med hans övriga skivor och med hans arbete som producent av skivor med artister som Robyn, Titiyo och Neneh Cherry, men i sitt Sommar-program i dag spelade han en ännu inte utgiven låt med Robyn, ”Shake Your Body”.

Just det kan Christian Falk själv inte göra mer. Han konstaterades ha cancer i bukspottskörteln och gallgångarna och hann också dö innan hans Sommar skulle sändas. Men i enlighet med hans egen och familjens önskan sändes ändå det bandade programmet i dag.

Och jag tycker att det var rätt beslut, inte för att hans Sommar var något för hängmattan utan för att det berättade om livets mörka sidor. Man kan fråga sig varför en människa drabbas av så mycket sorgligt, och nu tänker jag inte bara på hans tidigare drogproblem och på att han inte hann bli äldre än 52 år. Hans morfar var alkoholist, och senare tog hans mormor livet av sig. Hans mamma lämnade honom tidigt hos sina föräldrar och åkte tillbaka till den modellvärld, som började med karriär och slutade med självmord – hon ringde, gråtande, hem till sonen och tog farväl. Och som det här inte räckte – sonen William tog också livet av sig, när han var 24 år gammal.

Också den musik han hade valt att spela bidrog till att göra det här sommarprogrammet till ett av de mycket hörvärda. Han spelade Frank Zappa (som också han dog vid 52 års ålder), Taj Mahal, Torkel Rasmusson, Christer Bothén, The Clash och, inte minst, Bob DylansPositively 4th Street”.

1 kommentar

  1. Finns det en gud?
    Inte i den familjen vakade han över dom.

    Comment by Fredrik — 2014 07 30 12:34 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^